Zec strijelac u remiju Genčlerbirligija

Gol Zeca

Zec strijelac u remiju Genčlerbirligija

Midhat Šljivak

Fudbaleri Genčlerbirligija remizirali su kao gosti u 29. kolu turske Superlige kod ekipe Sivasspora 1:1, a jedini gol na susretu za goste je postigao naš internacionalac Ermin Zec.

U prvom poluvremenu Genčler je bio dosta bolji rival, a do zasluženog vodstva su stigli u 16. minuti susreta. Duško Tošić je odlično prošao po lijevoj strani, te je u kaznenom prostoru pronašao Zeca, koji je pogodio za vodstvo od 1:0. Imali su gosti još nekoliko prilika u prvom poluvremenu, ali se na odmor otišlo minimalnim vodstvom Genčlera.

U nastavku su domaći fudbaleri zaigrali nešto bolje, a znato bolja igra im se isplatila u 77. minuti susreta. Nakon dobre akcije Sivasspora, vlastitu mrežu je pogodio Tamazan Kose za izjednačenje rezultata na 1:1. Do kraja je bilo još nekoliko prilika na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao, te je ostalo 1.1.


U drugom susretu igranom večeras, Trabzonspor je sa 1:0 savladao ekipu Orduspora, a strijelac jedinog gola bio je Halil Altintop u 71. minuti susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.