Zec: Treba mi samo malo povjerenja

Bh. napadač zabio četiri gola u dvije utakmice

Zec: Treba mi samo malo povjerenja

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački napadač Ermin Zec u posljednja dvije utakmice Genclerbirligija u Spor Toto Cupu postigao je četiri gola i najzaslužniji je za pobjede ove turske momčadi.

Ermin Zec u posljednje dvije utakmice podsjetio je na stara izdanja. Turski mediji puni su hvale za bosanskohercegovačkog napadača, a u razgovoru za SportSport.ba brzonogi Bugojanac govori o drugoj sezoni provedenoj u Turskoj.

"Ne mogu biti zadovoljan svojim igrama u regularnom dijelu sezone. Imao sam krizu, karakterističnu za napadača, trebalo mi je povjerenje, veće minutaža, no to nisam dobio. To je najveći problem, napadač kada je u krizi povjerenje je najbitnije, no neću mnogo da žalim. Evo, u Cupu sam odigrao dvije utakmice po devedeset minuta i postigao sam četiri gola, a uvjeren sam da će ih do kraja sezone biti još", za SportSport.ba govori Zec.

"U regulanom dijelu sezone zauzeli smo deveto mjesto, malo nam je trebalo da se domognemo borbe za izlazak na evropsku scenu. Međutim, nismo uspjeli, ali u klubu nije bilo trzavica. Sport je takav, nadam se da ćemo u narednoj sezoni biti bolji", dodao je Zec.

Tokom zimskog prelaznog roka Zec je bio na korak do odlaska iz Genclerbirligija.

"Meni je u Turskoj lijepo, dobro se trenira, liga je jako kvalitetna, ali malo je nedostajalo da se preselim u Portugal. Jedan klub je bio dosta zainteresovan za moje usluge, ali iz Genclerbirligija nisu o tome htjeli ni razgovarati", istako je bh. napadač.

U nekoliko posljednjih reprezentativnih utakmica Zec nije bio u kombinacijama.

"Meni je reprezentacija svetinja. Biti dio nacionalnog tima je san svakog fudbalera. Nisam dobijao poziv u posljednje vrijeme, ali ne žalim se. Selektor je jasno rekao da se prvo moramo izboriti za dobar status u svom klubu i mislim da je tu potpuno u pravu. Sad sam ponovo 'stari', počeo sam zabijati i ukoliko me se selektor sjeti, niko sretniji od mene", zaključio je brzonogi Bugojanac, koji je ukoliko ćemo gledati formu i igre u posljednje vrijeme, sasvim sigurno najbliže trećoj napadačkoj opciji našeg nacionalnog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.