Zec: U dobroj sam formi, zašto ne bih očekivao poziv?

Bh. napadač za SportSport.ba

Zec: U dobroj sam formi, zašto ne bih očekivao poziv?

Ermin Zec konačno se vratio starim navikama. Sa tri pogotka u posljednje četiri utakmice bh. napadač nagovijestio je da će biti veliko pojačanje za Balikesirspor koji će do kraja sezone voditi grčevitu borbu za opstanak.

Ovaj 27-godišnji Bugojanac u razgovoru za SportSport.ba istakao je da je zadovoljan sa svojim partijama u turskom prvenstvu, te se nada da neće proći nezapaženo od strane selektora Mehmeda Baždarevića. 

"Iskreno, jako sam zadovoljan. U početku nisam bio spreman, ulazio sam s klupe, ali na kraju se sve poklopilo i za sada postižem redovno golove", govori Zec na početku razgovora za SportSport.ba

Njegov Balikesirspor nakon 23. odigrana kola zauzima posljednju poziciju u elitnom razredu turskog fudbala, ali ipak, Zec je optimističan kada je u pitanju opstanak. 

"Pozicija koja nas ostavlja u ligi bježi nam sedam bodova, što realno nije nedostižno. Mi u svakoj utakmici dajemo svoj maksimum i vjerujem da ćemo do kraja sezone uspjeti izboriti opstanak. Ostalo je još 11 kola, tako da trebamo biti optimistični", smatra Zec, koji se nada da će mu postignuti golovi otvoriti vrata reprezentacije.

"Bio sam zaslužio poziv i kada sam pružao dobre partije u Genclerbirligiju, sa dobrim igrama nastavio sam i u Balikesirsporu i ne vidim razlog zašto ne bih očekivao poziv. Igram vrlo dobro, a i nemamo mnogo naših napadača koji igraju na visokom nivou", riječi su Zeca.

Podsjećanja radi, Zec je u redove Balikesirspora dospio u januarskom prijelaznom roku, a u svojoj dosadašnjoj karijeri nosio je dresove Genclerbirligija, Rijeke, Šibenika i Iskre iz Bugojna. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.