Zec u Sarajevu: Ne brinem, od januara sam u novom klubu

Bh. internacionalac za SportSport.ba

Zec u Sarajevu: Ne brinem, od januara sam u novom klubu

Nakon neslavno okončane epizode u Rijeci, bh. internacionalac Ermin Zec svoje slobodne dane provodi u glavnom gradu BiH.  

Uživajući uz društvo brata Asima i supruge Ilhane ovaj 26-godišnji Bugojanac puni baterije za izazove u narednom klubu, čije će ime ubrzo biti poznato. 

"Lijepo mi je stvarno u Sarajevu, kupio sam stan i trudim se što više slobodnog vremena provoditi sa svojim najbližima. Formu održavam tako što invidualno treniram, ali uskoro ću znati gdje ću nastaviti karijeru", govori Zec na početku razgovora za SportSport.ba, a potom dodaje:

"Zasad ima nekih ponuda, svakodnevno me zovu i menadžeri sa svih strana, ali znate kako je to. Dok ne bude nešto konkretno, ne treba o tome mnogo razgovarati, ali mislim da će u januaru biti sve riješeno".

Tokom ugodnog razgovora sa Zecom iskoristili smo priliku da ga upitamo i za Rijeku, iz koje, kako kaže, nosi lijepe uspomene.

"Klub je stvarno odličan, sve funkcioniše na visokom nivou i stvarno iz Rijeke nosim lijepe uspomene. Prije dolaska na Kantridu odbio sam njemački Nurnberg i imao sam želju da igram, međutim, na kraju nije ispalo tako. Preko nekih stvari nisam htio preći, jer ipak smatram da nisam igrač koji se treba zadovoljavati sa minutažom na kapaljku", kaže Zec.

Kada je u pitanju reprezentacija BiH, Zec smatra da će Zmajevima biti izuzetno teško u Izraelu, ali ipak vjeruje u pozitivan rezultat.

"Svi znamo da u reprezentaciji dosta toga zavisi od Edina Džeke. Bez jednog takvog igrača biće mnogo teško, ali smatram da će i ostali igrači dobro odgovoriti zadatku i ostvariti pozitivan rezultat na stadionu Sammy Ofer u Haifi", kazao je Zec na kraju razgovora za naš portal. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.