Zec: Uz podršku navijača možemo do nove pobjede

Sloboda na Tušnju dočekuje Sarajevo

Zec: Uz podršku navijača možemo do nove pobjede

Adnan Beganović

Jedan od derbija 2. kola Lige za prvaka u Tuzli će odigrati domaća Sloboda i Sarajevo.

Mnogo pažnje bosanskohercegovačke javnosti privlači današnji duel Slobode i Sarajeva, a objema ekipa tri boda bi mnogo donijela u nastavku sezone.

Sloboda i Sarajevo su u posljednjem kolu regularnog dijela sezone odmjerili snage i tada je Sloboda slavila rezultatom 3:0. Jedan od strijelaca bio je i brzonogi ofanzivac Asim Zec koji danas očekuje kvaalitetnu utakmicu koja će zadovoljiti ukuse ljubitelja bh. klupskog fudbala.

"Odmah nakon posljednjeg sudijskog zvižduka arhivirali smo utakmicu na Grbavici. Željezničar je pobijedio i čestitam im na tri boda, no u isto vrijeme sam uvjeren da će oni nama čestitati nakon našeg narednog susreta na Tušnju. Ne bih se više vraćao na tu utakmicu jer pred nama su nova iskušenja", istakao je Zec za SportSport.ba.

Sarajevo u Tuzlu dolazi nakon domaćeg remija sa Radnikom (1:1).

"Sarajevu trebaju bodovi ali trebaju i nama. Mi želimo ponovo igrati u Evropi i borit ćemo se kako bismo naš cilj ostvarili. Do kraja prvenstva je još devet kola, dakle u igri je još 27 bodova i sve je moguće. Svjesni smo da će se Sarajevo na nama pokušati "izvaditi", no nadam se da neće uspjeti. Vjerujem da uz podršku sa tribina možemo slaviti", govori najbolji fudbaler Slobode u drugom dijelu sezone.

U pet susreta drugog dijela sezone Zec je postigao isto toliko golova, odnosno mrežu je tresao svakom Slobodinom protivniku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ofanzivni fudbaleri žive od golova, pa tako i ja. Već sam vam rekao da sam dobro odradio pripreme, a kada sam spreman onda se ne bojim niti jednog odbrambenog fudbalera. Šef mi vjeruje što mi mnogo znači, a na ukazano povjerenje uzvraćam na najbolji mogući način. Da li ću nastaviti svoj golgeterski niz? Ne bih vas lagao i rekao da to ne želim, no to je sad najmanje važno. Nije bitno ko će postići pogodak samo da mi obradujemo naše navijače i dođemo do nova tri boda", zaključio je Zec.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi