Zec:Gol na Poljudu najdraži mi je u karijeri

Zec:Gol na Poljudu najdraži mi je u karijeri

Adnan Beganović

Iz utakmice u utakmicu potencijalni reprezentativac BiH, Ermin Zec, oduševljava sportsku javnost u susjednoj Hrvatskoj, a njegov trener Branko Karačić i karizmatični Igor Štimac mišljenja su da je brzonogi Bugojanac trenutno najbolji igrač HNL-a.

Momčad iz Krešimirovog grada u prošlom kolu hrvatskog fudbalskog prvenstva iznenađujuće je slavila protiv favoriziranog Hajduka na Poljudu, a jedini pogodak na utakmici na sebi svojstven način postigao je Ermin Zec.

„Zabiti Hajduku i to na Poljudu te tim pogotkom donijeti svojoj momčadi tri boda je nešto nevjerovatno. Poslije utakmice rekli su mi da sam postigao pogodak koji je Šibeniku donio tri boda na Poljudu nakon devet godina i to je ono što me još više obradovalo“, rekao je Zec za SportSport.ba te dodao:

„Iznenađenje prvenstva kao i prošle godine zove se Šibenik. To nije slučajno. Radimo fenomenalno i mislim da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje. Ja lično se osjećam fenomenalno, do sada sam postigao 6 golova, a ovaj na Poljudu mi je jedan od najdražih u karijeri.“

U ljetnom prelaznom roku naš napadač povezivan je s mnogim klubovima, a kako sada stvari stoje njegov odlazak iz Šibenika u januaru je sigurna opklada.

„Ne želim se više zamarati s tim. Čelni ljudi Šibenika rekli su da ću u januaru napustiti klub, no ja mogu otići samo ako mene lično zadovolji eventualna ponuda. Neću žuriti, odvagat ću dobro prije nego donesem konačnu odluku. Šaputa se o nekim ponudama, ali ja sam sada koncentrisan samo na igru. Želim do kraja polusezone zasjesti na čelo liste strijelaca“, istakao je Zec.

Bosna i Hercegovina u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo igrat će protiv Portugala, a napadač Šibenika uvjeren je da naši Zmajevi mogu do Južne Afrike.

„Gledao sam jučer žrijebanje i mislim da imamo realne izglede za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Biće teško, ali mislim da su momci pokazali da se mogu nositi i s najboljim. Ja im ovim putem želim čestitati na dosadašnjim rezultatima, a nadam se da ću ukoliko nastavim sa dobrim partijama i ja uskoro biti neizostavni kotačić našeg nacionalnog tima“, zaključio je Zec.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.