"Zecov slučaj stvar je policije"

Sekretar udruženja Prve HNL:

"Zecov slučaj stvar je policije"

Ermin Zec, najbolji igrač Hrvatske nogometne lige u jesenjem dijelu sezone, uhvaćen je zbog prebze vožnje, a zatim se otkrilo kako nema radnu dozvolu, odnosno da je igrao bez papira.

"Sve što je odigrano biće i registirovano. Regularnost utakmica koje je odigrao Šibenik nije upitna, to je stvar policije", kaže Josip Brezni, sekretar udruženja Prve HNL za Večernji list.

Sličan problem imao je prošle godine i Ljupko Petrović, trener Croatije iz Sesveta i potencijalni selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a i Zadrani su zbog toga morali raskinuti ugovore s trojicom svojih igrača.

Ukoliko fudbaler nema radnu dozvolu, policija bi mogla doći i fizički mu zabraniti nastup. Kada je Zec potpisivao ugovor imao je radnu dozvolu, jer u suprotnom ne bi mogao imati važeći ugovor. Ipak, dozvola je izgleda istekla i uskoro će je čelnici Šibenika morati produžiti.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermin Zec u Šibenik je došao ljeta 2007. godine, a za njega se zanimaju Werder, Borussia Dortmund, Portsmouth, PSV...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti