Zecu 90 minuta, Šehić na klupi, Qarabag ispred Gabale
FOTO: EPA

Remi Gabale, pobjeda Qarabaga

Zecu 90 minuta, Šehić na klupi, Qarabag ispred Gabale

Adnan Beganović

Odigrano je 10. kolo azerbejdžanskog fudbalskog prvenstva, a do ovog kola vodeća Gabala čije boje brani bosanskohercegovački reprezentativac Ermin Zec, nije uspjela upisati novu pobjedu.

Gabala je na svom terenu dočekala AZAL, koji se grčevito branio svih 90 minuta i na kraju je uspio osvojiti bod. Bosanskohercegovački reprezentativac Ermin Zec potpuno se oporavio od povrede i na terenu je  proveo svih 90 minuta. Zec je bio razigran, imao je i par dobrih prilika, no nije uspio postići pogodak.

Aktuelni azerbejdžanski prvak Qarabag, čije boje brani bh. reprezentativac Ibrahim Šehić s minimalnih 1:0 je savladao Ravan i ponovo se probio na čelo tabele. Jedini pogodak na susretu postigao je Mustafayev u 36. minuti, a Šehića je šef struke danas odlučio odmoriti, pa je susret gledao s klupe za rezervne igrače.

SumQayit je na gostovanju bio bolji od Khazara (2:1). Mikayilov u 7. i Ramazanov u 36. minuti pogađali su za pobjedničku ekipu, dok je Amirquliyev dva minuta prije kraja postigao počasni pogodak za Khazar.

Neftči i Inter su podijelili bodove (1:1), dok pobjednika nije bilo niti u duelu Zire i Kapaza (2:2).

Nakon deset odigranih kola na čelu tabele se nalazi Šehićev Qarabag sa 23 boda, dok je Zecova Gabala na 2. mjestuv sa dva boda manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.