Zecu 90 minuta u gradskom derbiju

Turska fudbalska liga

Zecu 90 minuta u gradskom derbiju

U večerašnje dvije utakmice osmog kola fudbalskog prvenstva Turske jednu pobjedu ubilježili su domaćini, dok je drugi susret završen bez pobjednika.

U gradskom derbiju Ankare snage su odmjerili domaći Genclerbirligi i Anakaragucu, a konačan rezultat glasio je 1:1. Vodeći gol za Gencer postigao je Aydogdu u 22. minuti susreta, a vrijedi istaći kako je reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermin Zec odigrao svih 90 minuta i bio među boljima na terenu.

Gencer je vodio sve do tri minute pred kraj, kada je Rajnoch pogodio za izjednačenje. Minutu prije izjednačujućeg gola, Ankaragucu je ostala sa deset igrača u polju, nakon što je isključen Ozkan.

I drugi večerašnji susret završen je minimalnom pobjedom domaćina. Besiktas je u Istanbulu golom portugalskog internacionalca Simaa Sabrose iz penala u desetoj minuti savladao Ankaragucu.rn

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.