Zeleni u Turskoj bez deset igrača
Javtokas će u Turskoj biti prva zvijezda Litve

Litvanija u velikim problemima

Zeleni u Turskoj bez deset igrača

Sve reprezentacije koje će uzeti učešće na Mundobasketu u Turskoj suočene su s problemima po pitanju otkaza igrača, ali, čini se, niko kao Litvanija koja je ostala bez skoro cijelog tima.

Šarunas Jasikevičius, Arvydas Macijauskas, Ramunas Šiškauskas, Rimantas Kaukenas, Arturas Jomantas, Marijonas Petravičius, Darius Songaila, Ksistos Lavrinovič, Darjus Lavrinovič i Zydrunas Ilgauskas. Sve su to igrači koji su otkazali nastup selektoru Kestutisu Kemzuri.

Kemzura se našao u velikim problemima jer je ostao samo na jednom pravom centru, Robertasu Javtokasu, pa je morao pozvati Martynasa Andriuskevičiusa, centra Alicantea. Iz rezervnog tima je Kemzura uzeo i Renaldasa Seibutisa, člana Bilbao Basketa, koji će također pokušati da nadoknadi izostanak velikih zvijezda.

Litvanija se nalazi u grupi C sa Španijom, Francuskom, Kanadom, Novim Zelandom i Libanonom. Cilj Litvanije ostaje isti, a to je finale i direktan plasman na OI u Londonu 2012. godine. Pored toga Kemzura ima zadatak i uigrati ove mlađe igrače koji bi naredne godine na Eurobasketu koji se igra u Litvaniji bili sposobni osvojiti naslov prvaka.

Sastav Litvanije za Mundobasket:
Giedrius Gustas. Mantas Kalnietis, Martynas Gecevicius, Tomas Delininkaitis, Martynas Pocius, Mindaugas Lukauskis, Renaldas Seibutis, Simas Jasaitis, Jonas Maciulis, Linas Kleiza, Paulius Jankunas, Mindaugas Katelynas, Tadas Klimavicius, Donatas Motiejunas, Martynas Andriuskevicius i Robertas Javtokas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.