Zeleno svijetlo za Niš

Pred Evropsko prvesntvo u Srbiji

Zeleno svijetlo za Niš

Predstavnici Evropske rukometne federacije dali su zeleno svijetlo renoviranoj dvorani "Čair" u Nišu koje će biti jedan od domaćina narednog Evropskog prvenstva u Srbiji.

Ova poznata dvorana je poprilično dugo bila u zapuštenom stanju, ali je sada renovirana i po riječima ljudi iz EHF osim manjih zamjerki ima sve preduslove da se u njoj igraju utakmice u zimu 2012. Tako organizacioni odbor može da odahne i sad je sigurno da će Niš uz Beograd, Novi Sad i Vršac biti jedan od domaćina ovog velikog rukometnog događaja.

Prvi meč u renoviranom "Čairu" odigraće rukometašice Srbije i Grčke i to 19. oktobra. Niš je inače grad u kome najviše vole da igraju selekcije Srbije u obje konkurencije zbog mnogo paklenije atmosfere nego na primjer u Beogradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.