"Želim ja da igram za reprezentaciju BiH, ali ako Real Madrid zovne..."

Bh. reprezentativac ne krije da bi bio na iskušenju

"Želim ja da igram za reprezentaciju BiH, ali ako Real Madrid zovne..."

A. Čaušević

Protekla 72 sata ne samo u svijetu fudbala, već u generalno u sportu najčešće se izgovarala samo jedna riječ. 

Odluka "12 odmetnika" da formira Superligu je izazvala pravi zemljotres, međutim ta ideja nije zaživjela nakon pobune navijača i prijetnji UEFE. Klubovi su odustajali jedan za drugim, da bi na kraju takmičenje bilo suspendovano.

U razgovoru za švedske medije o Superligi je govorio i Anel Ahmedhodžić, bh. reprezentativac i talentovani štoper koji predstavlja budućnost popularnih Zmajeva.

"Mislim da je to sr*nje. Cijelu tradiciju o Ligi šampiona i slično bacaju samo radi novca. Sigurno nije zabavno igrati takmičarske mečeve, a da se ne plasiraš samo zato što si veliki klub", kazao je Ahmedhodžić.

"To je suština Lige prvaka, svako je može igrati. I ne bi bilo zabavno gledati velike utakmice jednu za drugom svake sedmice".

Kazao je da ne zna kako bi reagovao da ga pozove neko iz Superlige te da želi igrati za reprezentaciju BiH i u budućnosti.

Oglasi

"Nisam razmišljao da li bih se pridružio nekom od klubova iz Superlige. Želim da igram za reprezentaciju BiH i ostalo, ali ako Real Madrid dođe i želi da te kupi teško je reći ne. Teško je odgovoriti", rekao je Ahmedhodžić.

Na sreću, Superliga je u međuvremenu otkazana, barem za naredni period, pa će Ahmedhodžić i dalje igrati za reprezetnaciju Bosne i Hercegovine.

Mladi štoper je govorio i o svojoj budućnosti. Mongi ga vide u dresu Atalante, međutim izgleda da se u igru uključio i u Napoli.

Agent ovog 22-godišnjaka Markus Rosenborg je nedavno fotografisan u društvu glavnom skauta Napolija što je zagolicalo maštu medija u Švedskoj.

"Vidio sam i ja fotografiju. Pojavila se na Twitteru. Ne znam...Znam, ali mi nije dozvoljeno da to podijelim", kazao je štoper Malmea.

Ahmedhodžić je veoma dobro ušao u novu sezonu Allsvenskean. Njegov Malmo je upisao dvije pobjede, a naš defanzivac je zabio i jedan gol i to u meču protiv Hackena.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Medo-Brundo
Real iz Teocaka
7 0
gojazni_shljivoc
Kakva glupost.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi