"Želimo sve razjasniti do kraja marta"

Direktor Wolfsburga o Džeki

"Želimo sve razjasniti do kraja marta"

Edmir Škorić

Direktor Wolfsburga Dieter Höness je njemačkim medijima kazao kako želi da pitanje budućnosti bh. reprezentativnog napadača Edina Džeke bude okonačano već do kraja ovog mjeseca.

"Kao što piše u njegovom ugovoru, Džeko može čekati do 31. maja za odluku o eventualnom odlasku, ali i on i mi želimo da sve bude jasno ranije, po mogućnosti do kraja marta", rekao je Höness, te dodao.

"No, dobro je znati da ne moramo prodati takvoga igrača, osim u slučaju ako ponuda iznosi 40 miliona eura. Ako postoji klub koji može potrošiti toliki iznos na njeg,a samo nam treba dati bankovna jamstva i neće biti problema".

Höness ističe kako je nekoliko evropskih klubova zainteresovano za Džeku i mogu si priuštiti bh. reprezentativca, no za sada nije bilo konkretnih ponuda.

"Postoji nekoliko klubova u Europi koji si mogu priuštiti Džeku, ali u ovome trenutku nitko nam još nije prišao sa konkretnom ponudom."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.