"Želio sam biti zvijezda i postizati golove, a onda je neko rekao da trebam biti štoper"
Ferdinand je 12 godina igrao u dresu Manchester Uniteda

Bivši igrač Uniteda otkrio detalj koji je promijenio njegovu karijeru

"Želio sam biti zvijezda i postizati golove, a onda je neko rekao da trebam biti štoper"

S. Pašalić

Rio Ferdinand je tokom svoje karijere bio poznat kao jedan od najboljih štopera.

On je veći dio svoje karijere proveo u Manchester Unitedu sa kojim je osvojio brojne trofeje igrajući upravo na poziciji štopera, ali je priznao da to nije bila njegova pozicija na početku karijere.

"U to vrijeme to nisam znao, ali to je bila velika tačka u mojoj karijeri. Imao sam oko 14 godina, a neko je rekao: 'Rio, ne želim više da igraš na poziciji veznjaka, želim da igraš štopera'", rekao je Rio Ferdinand.

"Biti štoper nije nimalo popularno. Želio sam biti srednji vezni igrač koji bi postizao golove i bio zvijezda..."

"Rekli su: 'Da, ali mislim da imaš bolje šanse da budeš štoper'. Bio sam nezadovoljan otprilike dvije-tri sedmice. Tada sam shvatio: 'Zapravo, znaš li šta? Ovo mi je najbolji put ka profesionalnom nogometašu.'", dodao je Ferdinand.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi