"Željeli smo se osvetiti Slobodi, Mladost ne zaslužuje Ligu za opstanak"

Defanzivac Dobojlija govorio za SportSport.ba

"Željeli smo se osvetiti Slobodi, Mladost ne zaslužuje Ligu za opstanak"

S. Mlaćo

Nakon nešto slabijih igara u posljednjih par kola, Mladost je proteklog vikenda konačno obradovala svoje navijače. Dobojlije su slavile sa 3:2 na Tušnju protiv Slobode, iako su nakon prvih 45 minuta imali vodstvo 3:0.

Sloboda se uspjela vratiti sa dva pogotka, ali ne i izbjeći poraz. Veoma kvalitetnu partiju u dresu Mladosti pružio je Denis Čomor koji se upisao i u listu strijelaca.

"Prvo poluvrijeme smo bili dosta bolji protivnik od Slobode i željeli smo da se na neki način osvetimo jer su možda  baš oni bili protivnik koji nas je udaljio od Lige za prvaka. Mislim da je presudila veća želja za pobjedom", kaže Čomor na početku razgovora za SportSport.ba.

Postizanje pogodaka mu nije specijalnost, ali svakako da je nakon meča u Tuzli imao razlog više za zadovoljstvo.

"Naravno da je lijep osjećaj postići pogodak, mada sam više defanzivno orijentisan. Kada se pruži prilika zašto ne zatresti mrežu protivnika".

Mišljenja je da je Mladost zaslužila Ligu za prvaka, ali i da je zaslužio veću minutažu.

"Klub kao što je Mladost sigurno ne zaslužuje da igra ligu za opstanak. Mislim da smo trebali puno bolje, pogotovo sa ovakvim igračkim kadrom kao što je bio ove sezone. Što se tiče mojih igara, mislim da sam zaslužio puno veću minutažu, ali i sa ovim do sada mislim da je bilo korektno. Moje je da nastavim dalje raditi , jer svaki dan i svaki trening je novo dokazivanje".

Prokomentarisao je i samu završnicu Premijer lige.

"Zrinjski je zasluženo prvak. Konstantno su imali dobre rezultate i pokazali su veću želju u presudnim utakmicama. Žao mi je što je iz lige ispao velika kao što je Čelik, ali očigledno da neke stvari posljednjih godina nisu funkcionisale".

Svom nekadašnjem klubu Sarajevu je poželio sreću u Evropi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Drago mi je da su izborili Evropu, a navijači najbolje znaju da li su bojkotom postupili ispravno ili ne. Svakako puno sreće želim Sarajevu u evropskim utakmicama", dodao je Čomor na kraju razgovora.

Čomor je u dosadašnjem dijelu sezone upisao 20 nastupa u Premijer ligi i dva u Kupu BiH. Prethodno je nosio dres Krupe, Slavije, Olimpika i Sarajeva. Upisao je i jedan nastup za mladu reprezentaciju naše zemlje.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi