Bašić pred Igman: Protiv njih je uvijek puno nekih tenzija, ovo je za nas "dan d"

Trener Željezničara

Bašić pred Igman: Protiv njih je uvijek puno nekih tenzija, ovo je za nas "dan d"

Esmer Oštraković

Već od sutra počinju utakmice u okviru 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ovo kolo biti će otvoreno utakmicom koja se igra u Konjicu, a akteri su domaći tim Igmana i Željezničar.

Utakmicu je za zvaničnu stranicu Željezničara najavio šef stručnog štaba ovog tima Nermin Bašić.

"Generalno sa Igmanom su uvijek teške utakmice, neizvjesne, kako rezultatski tako na terenu. Puno nekih tenzija. Ekipa Igmana bez obzira na rezultatski deficit koji imaju, čvrsta i dobra ekipa, ima tu fantastičnih igrača koji su bili prvaci i znaju šta je bitnost utakmice. Očekuje isto tako težak teren, moramo se prilagoditi protivniku i terenu.

S druge strane imamo opet priliku da se vratimo na neki pobjednički kolosijek, da uvežemo dva pozitivna rezultata i mislim da je ova utakmica za nas rekao bih “dan d”, da se vratimo tamo gdje nam je mjesto."

Oglasi

Priznao je Bašić da ima problema sa povredama, ali i kartonima.

"Imamo problema, prošlu utakmicu se Štilić povrijedio, Drina se povrijedio na treningu i Amoah ima kartone. Tako da bez njih trojice sigurno da smo hendikepirani, to su tri veoma važna igrača. S druge strane imamo dva debitanta i vidjet ćemo kako će odigrati. Želim im da odigraju jednu dobru utakmicu i da to bude neki pozitivan njihov ulazak u Želju", rekao je Bašić.

Ono što je dobra vijest za Plave je to da su pravo nastupa konačno dobili defanzivac Vahid Selimović, te crnogorski reprezentativac Aleksandar Boljević.

Trener Bašić će na obojicu moći računati u petak. To je svakako dobra vijest za Željezničar koji je poprilično dugo čekao da se riješe registracije za ove fudbalere.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tim s Grbavice ne blista ove sezone. Trenutno su na šestom mjestu tabele s 15 osvojenih bodova, ali nijedan bod nisu osvojili na gostovanjima.

S druge strane njihov rival Igman je pretposljedni s devet bodova, ali vidi se napredak u igri dolaskom Edisa Mulalića na klupu i Željo će imati težak posao u Konjicu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kakav dan d. Tebi će biti crni petak ako ne pobijediš sutra.
0 3
Amaru
Al nevjerovatno koliko ovaj trener lezi mitomaniji, bas ljakse kao i komplet klub koji je zadnju titulu osvojio u doba tita
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi