Željezničar ne može bez problema u Premijer ligi BiH

Štilić i Drina propuštaju Igman

Željezničar ne može bez problema u Premijer ligi BiH

Midhat Šljivak

Igman i Željezničar otvorit će u petak 12. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Duel u Konjicu veoma je bitan za oba tima koji ne blistaju ove sezone, a gosti s Grbavice kao i uvijek ne mogu bez problema jer su pod upitnikom nastupi Semira Štilića i Amara Drine.

Željezničar ove sezone nije osvojio bodove na gostujućim terenima. Prve će tražiti u petak kod Igmana u Konjicu, a pred put na utakmicu Nermin Bašić se suočio s određenim problemima u sastavu.

Neivjestan je nastup iskusnog Semira Štilića. Zbog povrede koljena 36-godišnji veznjak nije trenirao prethodnih dana i vjerovatno neće igrati u Konjicu.

Nevolja nikako ne dolazi sama, pa je Bašić vjerovatno ostao i bez Amara Drine. I on je doživio povredu koljena na treningu i gotovo da ne postoje šanse da zaigra u Konjicu.

Željezničar je tako ostao bez dvojice fudbalera i vidjet ćemo koliko će odsustvovati s terena i kada će biti spremni za igru.

Oglasi

Treba svakako napomenuti da će napad gostiju biti oslabljen jer zbog suspenzije ne može igrati Joseph Amoah.

Ono što je dobra vijest za Plave je to da su pravo nastupa konačno dobili defanzivac Vahid Selimović, te crnogorski reprezentativac Aleksandar Boljević.

Trener Bašić će na obojicu moći računati u petak. To je svakako dobra vijest za Željezničar koji je poprilično dugo čekao da se riješe registracije za ove fudbalere.

Tim s Grbavice ne blista ove sezone. Trenutno su n a šestom mjestu tabele s 15 osvojenih bodova, ali nijedan bod nisu osvojili na gostovanjima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S druge strane njihov rival Igman je pretposljedni s devet bodova, ali vidi se napredak u igri dolaskom Edisa Mulalića na klupu i Željo će imati težak posao u Konjicu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli1946
Imaju kurcobolju HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA Sretno Igmanu!!!
2 1
SonPen1946
Stilic nemir unosi semir
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi