Željezničar danas čekira kartu za Evropu, ali uzalud?

Posljednja dva meča 30. kola

Željezničar danas čekira kartu za Evropu, ali uzalud?

Admin Čaušević

Utakmicama u Sarajevu i Gabeli bit će kompletirano 30. kolo Premijer lige BiH. 

Nakon jučerašnjih rezultata, odnosno remija Radnika i poraza Slobode, Željezničar će imati priliku da se učvrsti na četvrtoj poziciji i tako čekira kartu za izlazak na euroscenu. Međutim, sve bi moglo biti uzalud.

Plavi će večeras od 20 sati pod svjetlošču reflektora na stadionu Grbavica dočekati Mladost. Izabranici Amara Osima su svakako favoriti u ovom duelu, ali imperativ pobjede stvara dodatni pritisak jer gosti iz Doboja kod Kaknja u bh. prijestolnicu stižu potpuno rasterećni.

"Očekujem da ćemo nakon ovog kola imati bolju situaciju. Naši rivali igraju teške utakmice, a mi igramo kući. Bojim se da taj dio posla koji nam preostaje neće biti tako lagan. Sjetimo se prošle utakmice sa Mladosti i sve će nam biti jasno", kazao je Osim u najavi utakmice.

"Ako je igračima stalo da nam bude lakše do kraja znaju šta nam je činiti. I ako budemo sto posto koncentrisani to je samo preduslov da ostvarimo dobar rezultat", rekao je on.

Utakmice Željezničara i Mladosti u Dolini ćupova za bh. standarde obično dobiju prolaznu ocjenu pa bi tako trebalo biti i ovaj put. Posljednji put snage su odmjerili početkom marta kada je bilo 2:1 za domaće.

Ipak, ako i Željezničar izbori Evropu na terenu, moglo bi se desiti da Plavi ne zaigraju u kvalifikacijama za Evropa ligu jer najtrofejniji bh. klub nije dobio licencu za učešće u UEFA takmičenjima. Nada je Drugostepena komisija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od 17 sati u Gabeli će igrati veoma važan meč u borbi za opstanak. GOŠK će dočekati Tuzla City. Posljednja je to prilika za Lavove da zadrže kakve-takve šanse za igranje u eliti i naredne sezone.

Tuzlanski premijerligaš se serijom od četiri utakmice bez pobjede doveo u nezavidan položaj. Izabranici Mire Varešanovića su deseti na tabeli sa samo tri boda prednosti u odnosu na zonu ispadanja te je danas neophodno da osvoje bodove ukoliko žele da izbore opstanak u Premijer ligi.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VenamaHrabrih
Morel, Osime, ikako?
2 0
adosar
Bas me interesuje koliko ce u iducem kolu biti crvenih kartona za radnik i penala za selju
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi