Ćorić: GOŠK je mali klub velikog srca; Bašić: Nema krize, idemo dalje

Press konferencija na Grbavici

Ćorić: GOŠK je mali klub velikog srca; Bašić: Nema krize, idemo dalje

Haris Zilić

U sedmom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, Željezničar je na Grbavici dočekao ekipu GOŠK-a. Nakon 90 minuta igre rezultat je glasio 2:3 za goste u nevjerovatnoj utakmici punoj preokreta.

Po završetku susreta u Plavom salonu stadiona Grbavica održana je press konferencija. Riječ su imali treneri oba tima, Nermin Bašić strateg Željezničara i trener gostiju sa juga naše zemlje, Denis Ćorić.

Uvodne izlaganje imao je Denis Ćorić, trener GOŠK-a.

"Čestitam Želji rođendan, čestitam ekipama na sjajnom fudbalu. Odigrali smo taktički zrelo. Dogovor je da budemo hrabri i vidjeli ste da smo zabili prelijep gol. Publika je nosila Želju prema 2:2 i desi se ovaj gol sa zvukom sirene", rekao je Ćorić i nastavio:

"Ovo je nagrada za igrače. Mi ćemo se boriti za goli život, GOŠK je mali klub velikog srca. Nakon ove pobjede mi ćemo još rasti. Treba biti oprezan i spremat se za narednog protivnika."

"Momci vjeruju da mogu igrati. Ta prva utakmica protiv Tuzle Citya, mislite da vam se srušio svijet, ali rekao sam momcima da će se to vratiti. Ne želimo trčati. Idemo utakmicu po utakmicu. Ja sam trener GOŠK-a uživam u radu s ovim igračima."

Oglasi

Ćorić je bio oprezan u izjavama

"Da je bio bod na Grbavici ja bih bio zadovoljan. Željo je veliki klub i svaki bod protiv takvog tima je velika stvar."

Opis nije dostupan.

Nakon toga riječ je imao trener Željezničara, Nermin Bašić.

"Teška igra po teškom terenu, ovo je bolan poraz. Teško je pričati nakon svega. Razočaran sam, razočarali smo navijače. Ništa idemo dalje, nikako da se naviknemo na ovakve prilike. Ima dosta stvari koje su bile dobre, ali i dosta stvari koje su neshvatljive", rekao je Bašić i nastavio:

"Kada dostignete neki maksimum onda morate biti spremni na pad. Nisu alarmi upaljeni, očekivali smo neki pad. Idemo raditi dalje. Danas smo bili blizu, ali i daleko. U fudbalu nikada ne znate, neke stvari se brzo vraćaju. Čestitam protivniku večeras. Rano je o nekim stvarima govoriti. Vrijeme će pokazati mnoge stvari, možda na zimu napravimo presjek. Moramo dosta toga izvući. Meni je bitno da ne igramo bilo kakav fudbal. Ne trebmo dizati tenzije. Volio bih da imam dva igrača na svakoj poziciji, na kraju ćemo sve analizirati. Nisam trener koji brzo pada, fajter sam. Ne divljam u svom poslu, kad je najteže, trudim se da budem najjači. Krize trenutno nema."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O Štiliću?

"U glavi mi je bilo da se ne povrijedi po ovakvom terenu, a u glavi sam imao da ga moram ubaciti. Imao sam ideju da preko Ovčine imamo dosta centaršuteva, treba i njemu još utakmica."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Kaze klaun da su dostigli maksimum. Hahahahah Pa i on sam se sprda sa plavom kuravom hahaha
8 1
rabodimis
Reci Basicu da su bile odlicne kvote po Africi i Aziji, da ste dobro prodali utakmicu.. Sta ima veze nije vam ovo ni prvi ni zadnji kriminal..
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi