Željezničar i na Tušnju bolji od Slobode

Završnica pionirskog prvenstva BiH u nogometu

Željezničar i na Tušnju bolji od Slobode

Odigrane su revanš  utakmice četvrtfinala pionirskog prvenstva BiH u nogometu. Željezničar je na nakon trijumfa na Grbaviciod 2:1 savladao  tuzlansku Slobodu na Tušnju sa visokih 4:1, dok je banjalučki Borac i u revanš susretu bio bolji od Podzvizda iz Velike Kladuše i slavio visoku pobjedu od 4:0.

Nakon remija  Vojkovićima su Zrinjski i Slavija  su po Bijelim Brijegom igrali  1:1, pa je tim iz Istočnog Sarajeva prošao na finalni turnir zbog pogotka u gostima. Radnika iz Bijeljine je nakon pobjede u prom susretu nad  zeničkim Čelikom na svom terenu od 2:1 i u Zenici napravuio podvig i slavio ovog puta sa 4:2.

Finalni turnir igra se 25. i 26. ovog mjeseca na stadionu Grbavica u tehničkoj organizaciji FK "Željezničar", a prvog dana turnira u 16. sati igraju Slavija - Željezničar, a u 18 sati Radnik Bijeljina - Borac. Drugog dana poraženi igraju za treće mjesto, a pobjenici za prvaka BiH, finalni susret.

Rezultati:

BANJA LUKA: Borac (Banja Luka)  - Podzvizd (V. Kladuša) 4:0 (prvi susret 3:1)
TUZLA: Sloboda - Željezničar 1:4 (prvi susret 1:2)
MOSTAR: Zrinjski - Slavija  1:1 (prvi susret 0:0)
ZENICA: Čelik - Radnik (Bijeljina) 2:4 (prvi susret 1:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.