Željezničar i Široki Brijeg u finalu
Kadeti Širokog brijega nisu imali većih problema u polufinalu

Omladinska premijer liga BiH

Željezničar i Široki Brijeg u finalu

U Revanš susretu polufinala kadetskog prvenstva Široki Brijeg je nakon pobjede u Banja Luci od 1:0 ponovo bio bolji od Borca, bilo je 3:0. Željezničar je na megdan Slobodi otišao golom prednosti iz prvog susreta (2:1), a u Tuzli Plavi su slavili sa 1:0.

Tako će se u finalu u dva susreta sastati sarajevski Železničar i Široki Brijeg. Prvi susret igra se na Grbavici u nedjelju u 18. sati, a revanš je u četvrtak 14.06. na Pecari u 18. sati.

Izabranici Admira Adžema su pogotkom Elmira Zebe i na Tušnju poveli u 33. minuti sa 1:0. Veliku prednost u ukupnom skoru od dva razlike su sačuvali i zasluženo prošli u finale mada su se igrači Slobode dostojno ispromašivali. 

Kadeti Širokog Brijega plasirali su se u finale nogometnog prvenstva za omladince nakon što su  u dvije utakmice bili bolji od ekipe Borca. Nakon što je prva utakmica završila pobjedom kadeta Širokog Brijega jučer je odigrana i  druga utakmica. Pred oko tristotinjak  gledatelja Širokobriježani su bili bolja momčad tokom cijele utakmice, kontrolirali su igru i imali inicijativu te više prilika. Poveli su golom Ćorića u 25' koji je pogodio na ubačaj Bilaća za 1:0, drugi pogodak se dogodio u 55' nakon velike greške gostujućeg vratara koji je neshvatljivo ispustio loptu nakon jednog ubačaja, a Kukavica glavom pogađa za 2:0, za konačnih 3:0 pogađa Kurbaša glavom nakon kornera u 68'.

Vrijedi spomenuti i to da je sudac Adnan Pervan, nakon nepotrebne rasprave sa gledateljima, nekoliko minuta prije kraja utakmice zaustavio susret i tražio pražnjenje dijela tribine koja se nakon nekog vremena i isprazni. Da su bar suci tako „odvažni“ u Premier ligi, možda bi krenuli korak naprijed, pomakli se sa predzadnjeg mjesta na FIFA-inoj tablici, te postigli da se nakon svakog kola ne priča o suđenju, a ovako je bačena mrlja na jednu odličnu utakmicu koja je prošla u fer i korektnoj atmosferi.

KADETI

ŠIROKI BRIJEG: ŠIROKI BRIJEG - BORAC  3:0 (1:0)

Stadion Pecara. Gledalaca  200. Sudija: Adnan Pervan (Sarajevo), asistenti: Almir Čišić i Dalibor Mavrak (oba Mostar). Delegat: Selmo Turković (Sarajevo). Strijelci: 1:0 - Ćorić (24), 2:0 - Kukavica (52), 3:0 - Kurbaša (67). Žuti kartoni: Ćorić, Crnjac, Kvesić (Široki Brijeg), Ivić, Šestić, Tukić (Borac).

ŠIROKI BRIJEG: Jajalo, Karačić, Crnjac (od 78. Čavar), Kukavica, Kurbaša, Mendeš, Hrkač (od 73. Bubalo), Ljubić, Ćorić (od 76. Čolak), Kvesić (od 78. Mendeš), Bilać (od 69. Kovačić). Trener: Niko Kovačić.
BORAC: Kresović, Tukić (od 77. Došenović), Laketić, Smiljić, Runić, Banjac (od 56. Špica) , Šestić (od 51. Šakić), Simić (od 64. Vujinović), Ivić, Grahovac, Kunić.  Trener: Velimir Stojnić


TUZLA: SLOBODA - ŽELJEZNIČAR   0:1 (0:1)

Stadion Tušanj. Gledalaca 300. Sudija: Danijel Pajić, asistenti: Dragan Bojanić i Siniša Janjić (svi Bijeljina). Delegat: Sead Kulović (Ilidža).

Strijelac: 0:1 - Zeba (33). Žuti kartoni: Mandžić (Sloboda), Aščerić, Pecikoza (Željezničar).

SLOBODA: Marković, Čivić, Aljukić, Mešanović (od 70. Mumić), Salihović, Mandžić (od 41. Jurić), Gogić (od 52. Hasanović), Rmić (od 77. Korjenić), Sučeska, Jaganjac (od 63. Selimović), Huko. Trener: Denis Sadiković.
ŽELJEZNIČAR: Tabaković, Silajdžić, Suljić, Kamberović, Aščerić, Prutina, Zolotić (od 72. Brković), Kalkan, Zeba (od 68. Dokara), Pecikoza (od 59. Svraka), Đip (od 76. Bešić). Trener: Admir Adžem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.