Željezničar i Široki, ipak, u direktnom prenosu

Osiguran direktan prijenos

Željezničar i Široki, ipak, u direktnom prenosu

Adnan Beganović

FK Željezničar i Široki Brijeg danas u 20:00 sati igraju derbi trećeg kola Premijer lige BiH, a iako je već ranije bilo najavljeno da će ovaj susret prenositi Arena sport juče su iz Željezničara obavijestili javnost da diretnog prenosa neće biti.

Naime, iz Fudbalskog kluba Željezničar su putem službene stranice objavili da susret neće biti prenošen zbog nemogućnosti postizanja sporazuma o ustupanju TV prava.

Nakon toga oglasili su se i iz Fudbalskog saveza BiH također preko službene stranice. Iz Saveza su pozvali FK Željezničar da preispita svoju odluku obzirom da je ista kako su naveli u suprotnosti sa Statutom NS/FS BiH, relevantnim pravilnicima i odlukama organa NS/FS BiH, te ugrožava realizaciju sponzorskog ugovora sa BH Telecomom i kompanijom HD Win, kao i kompletan projekat nazvan „BH Telecom Premijer liga BiH“.

Činilo se tada da je u pitanju pat pozicija i da od prenosa doista neće biti, no kako je SportSport.ba uspio saznati došlo je do dogovora između Fudblaskog saveza i FK Željezničar, te će kako je i ranije planirano derbi susret 3. kola prenositi Arena sport.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi