Željezničar i Vojvodina u finalu turnira

"Davorin Popović Dačo"

Željezničar i Vojvodina u finalu turnira

Danas su odigrani polufinalni dueli 12. Međunarodnog košarkaškog turnira za žene "Davorin Popović Dačo", koji se u organijaciji ŽKK Željezničar održava u čast legendarnog sarajevskog pjevača.

U zanimljivom meču, Vojvodina je rezultatom 84:83 slavila nad Jedinstvom. Najefikasnija u redovima pobjedničkog tima bila je Vidaković sa 26 poena, dok je u Jedinstvu prednjašila Lević sa 21 poenom. Glogić je postigla 19, a Ahmetbegović i Alagić po 17 poena.

U drugom meču, Željezničar je upisao sigurnu pobjedu nad Rolingom iz Nikšića (68:43). Zerina Alispahić je postigla 19 poena, a pratila je Omerbašić sa 16. U redovima poraženog tima najviše su se istakle Glomazić i Radonić sa po 14 poena.

U finalu turnira će se sastati Željezničar i Vojvodina a taj meč se igra sutra s početkom u 20 sati. Prethodno će od 18 sati utakmicu za treće mjesto odigrati Jedinstvo i Roling.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi