Željezničar minimalno savladao Vitez

Prijateljska utakmica

Željezničar minimalno savladao Vitez

Vitez i Željezničar su danas odigrali prijateljsku utakmicu na stadionu Rijeka kod Viteza, a Plavi sa Grbavice su slavili pobjedu rezultatom 1:0.

Jedini gol na utakmici djelo je Dženana Zajmovića, koji je pred sami kraj susreta matirao golmana Viteza i donio Želji minimalan trijumf.

Željezničar je utakmicu počeo u sastavu Kjosevski, Stanić, Bogičević, Graovac, Projić, Šabanadžović, Zakarić, Zeba, Blagojević, Ramović i Kajkut, dok su za Vitez od prve minute zaigrali Ćutahija, Vukoja, Tipurić, Miletić, Stanić, Mamić, Šantić, Zukić, Đogić, Bojo i Miketek.

U prvom poluvremenu je Vitez bio bliži vodstvu, a najbolju priliku su domaći propustili u 42. minuti kada je Miletić pogodio stativu. U nastavku utakmice, obje ekipe su imale po nekoliko šansi a gol odluke je postigao Zajmović u 85. minuti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar i Vitez su nedavno odmjerili snage i u okviru Premijer lige BiH, a i tada su Plavi slavili sa 1:0.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi