Znate li koliko je Mladost dobila crvenih kartona gostujući na Grbavici?

Statistički gledano

Znate li koliko je Mladost dobila crvenih kartona gostujući na Grbavici?

E. Škorić

Često se dueli Željezničara i Mladosti igrani na Grbavici završavaju sa isključenjima, a to se naročito potvrdilo ove subote u duelu 25. kola Premijer lige BiH.

Čini se da igrači Mladosti nisu nigdje toliko puta "pocrvenili" kao na stadionu Željezničara. U subotu u ludoj utakmici osam golova, podjela bodova (4:4) i dva crvena, oba za goste. Prvo je isključen Marko Zulj zbog jednog oštrog starta, a kasnije je Rijad Sadiku dobio drugi žuti karton.

Računajući ta dva crvena kartona, Mladost je ukupno na 10 gostovanja na Grbavici dobila čak sedam crvenih kartona.

Dva crvena na Grbavici su viđena i u sezoni 2018/19, a tada su Asani i Biber ranije morali pod tuš, a Željezničar je tada slavio s 3:1.

Nekoliko mjeseci ranije, u martu 2019. godine, Mladost je također gostovala Plaviam, poražena je s 2:1, a Nana Welbeck je dobio crveni karton nakon dvije javne opomene.

U sezoni 2017/18 isključen je Filip Arežina, koji je kasnije prešao u Željezničar, a u sezoni 2016/17, u utakmici Kupa, Aladin Isaković je dobio crveni karton. U oba ta meča Željezničar je ostvarivao pobjede.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo je da nijedan crveni karton između ovih rivala nije pokazan na stadionu Mladosti, a takođe, igrači Željezničara nisu bivali isključeni u utakmicama protiv ekipe iz Kaknja.

Dva tima odigrala su 16 međusobnih utakmica (dvije u Kupu) i ekipa Željezničara daleko je uspješnija sa 10 pobjeda, dok su tri puta slavili igrači Mladosti. Uglavnom, utakmice često bivaju jako zanimljive, sa puno uzbuđenja i neizvjesnosti, a kartoni su učestali.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Ko o cemu navijaci Borca i Zelje o postenju i sudijama. Fuj.
12 6
Rigel
Maksuz selam za ova pitarska ****a sto su se nakotila na temama vezanim za ovu utakmicu. Gdje ste bili pasojedi kad su nas sudije masakrirale protiv olimpika, tuzle...? Sto se niste javljali kad su nam cist gol na derbiju ponistili? Gdje ste tad bili pleme vam ****m pokvareno?
6 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi