Željezničar na derbiju bez Blagojevića i Kjosevskog

Suspendovani dvojac Plavih

Željezničar na derbiju bez Blagojevića i Kjosevskog

Ekipa Željezničara se na Kupresu priprema za novu sezonu Premijer lige BiH, koja će početi na najspektakularniji mogući način.

Današnjim žrijebom je odlučeno da se već u prvom kolu odigra veliki sarajevski derbi na Grbavici, koja će bez ikakve sumnje biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

Loša vijest za Željezničar jeste što će u susretu sa Sarajevom biti oslabljen za dva vrlo važna fudbalera iz prošle sezone, a riječ je o Jovanu Blagojeviću i Vedranu Kjosevskom.

Zbog incidenata na Bilinom polju s kraja prošle sezone, Blagojević je suspendovan na tri, a Kjosevski na pet utakmica, što znači da ovaj dvojac neće biti u konkurenciji za utakmicu protiv Sarajeva koja se igra 23. ili 24. jula.

Blagojević i Kjosevski su se naknadno žalili na ovu odluku Disciplinske komisije NFSBiH, ali je Apelaciona komisija odbila njihovu žalbu i kazna je ostala nepromijenjena.

"Na jednoj od naših sjednica potvrdili smo odluke Disciplinske komisije", kratko je za SportSport.ba potvrdio Mirko Škegro, predsjednik Apelacione komisije NFSBiH.

Na golu Plavih sa Grbavice će, ukoliko se do početka sezone nešto drastično ne promijeni, stajati Irfan Fejzić, dok Miloš Kostić ne bi trebao imati većih problema pri odabiru alternative na poziciji Jovana Blagojevića (Šećerović, Radinović, Hervas...) iako će odsustvo jednog od najboljih fudbalera Plavih svakako biti ozbiljan hendikep.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vrijedi istaći da su oba fudbalera već odradila dvije utakmice suspenzije (Rudar, Slavija). Blagojević će Kostiću na raspolaganju biti već u 2. kolu za meč sa Olimpicom, dok će Kjosevski propustiti i utakmice protiv Olimpica i Širokog Brijega, a vratit će se u 4. kolu protiv Slobode.

Podsjetimo, zbog incidenata na kraju pomenute utakmice protiv Čelika kažnjeni su još Ivan Lendrić, Dženis Beganović i Jadranko Bogičević, ali samo novčano.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi