Željezničar poveo protiv Neftčija, ali primio pogodak u najgorem mogućem trenutku

Željezničar poveo protiv Neftčija, ali primio pogodak u najgorem mogućem trenutku

Edmir Škorić

FK Željezničar i Neftči na Grbavici igraju svoj prvi meč 2. pretkola Konferencijske lige.

Haračić je bio junak Želje protiv Dinamo Minska, a i večeras je pokazao koliko je opasan. Nakon lijepe akcije, Mekić je ubacio na drugu stranu, a Haračić glavom zabija za 1:0 u 14. minuti.

Pred punim tribinama i u veličanstvenoj atmosferi Željezničar igra sjajno protiv favorizovanog protivnika, te je zasluženo vodio.

Imali su i gosti iz Bakua jednu dobru šansu u 10. minuti, ali je udarac Saiefa otišao pored gola.

Nakon što su Plavi postigli pogodak, ubrzo su ponovo bili u šansi, no Amoah je izblokiran.

I onda u najgorem trenutku, na isteku 45 minuta, gosti dolaze do 1:1, nakon autogola Kosorića. 

SASTAVI:

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Željezničar: Mulalić, Jašarević, Kosorić, Drina, Galić, Biber, Mekić, Drljo, Amoah, Krpić i Haračić. Na klupi su: Muftić, Beća, Cocalić, Dubačkić, Gasal, Musić, Ovčina, Pašić, Šemdin, Štilić i Turunjanin.

Neftci: Brkić, Buludov, Yuri, Tamas, Aliev, Jaber, Mahmudov, Israfilov, Saief, Lebon i Ozobić. Na klupi su: Cafarov, Mamadov, Alibayli, Bogomolski, Hadžiev, Haćverdi, Koffi, Salahli, Jusifli i Zulfugarli.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

south
Tako je.Idemo plavi
2 0
plemic
zna li tko sa kim igra sarajvo?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi