Bašić: Živi smo, nećemo se predati

Reakcije nakon remija protiv Neftcija

Bašić: Živi smo, nećemo se predati

Haris Zilić

Fenomenalan meč u drugom pretkolu UEFA konferencijske lige odigrali su Željezničar i Neftci Baku. Na kraju 2:2, a azerbejdžanski tim je do remija došao u 95. minuti spektakularnim golom Hadziyeva.

Željezničar je odigrao još jednu odličnu utakmicu, ostaje žal što se nije pobjedom otišlo na revanš.

Naš predstavnik je vodio dva puta, 1:0 i 2:1, ali na kraju sa 2:2 putuju naredne sedmice na revanš u Baku.

Po završetku utakmice komentar je dao trener Plavih sa Grbavice, Nermin Bašić.

"Razočaran sam, primili smo eurogol u zadnjim minutama. Hvala publici koja može biti ponosna na ove momke. U Evropi moraš da trpiš da naučiš igrati defanzivu. Znali smo da je Neftci tehnički jaka ekipa, ali nisu imali neke šanse, zaključali smo dosta toga. Mi smo svoje šanse iskoristili. Vidite razlike u ligama, sudija pušta igru, dosta tempa ima. Ponosan sam na svoju ekipu, fajterski su odigrali", rekao je Bašić i nastavio:

Oglasi

"Dobro smo spremili utakmicu iako je bilo igrača koji nam nedostaju. Živi smo još, nećemo se predati to je sigurno."

Željezničar je uradio dobre stvario ove sezone u Evropi.

"Željo nije izgubio nijednu evorpsku utakmicu, a odigrao je tri. Imamo motiva, nećemo se predati. Trebamo raditi, znamo gdje smo u nedostatku, ali ovo je samo poečtak našeg rada."

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Komentar je dao i kapiten Aleksandar Kosorić.

"Igrali smo protiv kvalitetnog protivnika. Imaju dosta ovakvih utakmica u nogama. Mi imamo mlade igrače koji tek skupljaju ovakve utakmice. Ja sam ponosan na sve igrače, ovo može samo tim da napravi. Fizički je bila zahtjevna utakmica. Hvala publici. Imamo rezultat da se nadamo."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Bašić je naš 13. igrač tj. ratnik!!!! Svaka čast treneru, mi vjerujemo u vas!!! Prolaz je blizu!!!!!
5 0
Drakula
Busi lopte
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi