Nermin Bašić nije više trener FK Željezničar

Pozdravio se s igračima

Nermin Bašić nije više trener FK Željezničar · Zvanično

Haris Zilić

Nermin Bašić i zvanično nije više trener FK Željezničar, saznaje SportSport.ba. Završen je sastanak sa Upravom kluba i odluka je da Bašić više ne bude trener Plavih sa Grbavice.

Pomenuti stručnjak se pozdravio s igračima, tako da neće danas voditi redovan trening PLavih koji je zakazan za 11 sati.

Plavi će sada u potragu za novim trenerom, a dok se ne pronađe rješenje ekipu će sa klupe voditi Haris Alihodžić koji je i ranije bio "dežurni vatrogasac" na Grbavici.

Nakon 12 odigranih kola Željezničar je u donjem dijelu tabele Premijer lige Bosne i Hercegovine sa skromnih 15 bodova uz učinak od pet pobjeda i sedam poraza.

U klubu se odlučili da je vrijeme za promjene.

Uspio je Bašić preživjeti niz od pet poraza, čak je u jednom trenutku i sam ponudio ostavku te je zadržan na klupi, ali sada je odlučeno da dođe do raskida.

Oglasi

Željezničar i Bašić će još dogovriti detalje oko finansija.

Ključna utakmica za odlazak Bašića sa klupe sarajevskih Plavih je poraz od Igmana kada je ekipa sa Grbavice poražena rezultatom 2:0.

Bašić je od sada Željezničar vodio na 26 utakmica uz učinak od 10 pobjeda, 12 poraza te četiri remija. Njegov mandat će se pamtiti po "evropskoj avanturi" gdje su Plavi uspjeli izboriti drugo kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naredni meč Željezničar igra u subotu kada će od 16 sati na Grbavici gostovati neugodna ekipa Sloga Meridian iz Doboja.

O potencijalnim imenima za novog trenera Željezničara trebalo bi se više znati do kraja ove sedmice.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pizaro01
Šteta, dobar je bio, trebao je ostati i ostatak sezone...
5 0
Marro
Hajmo sada Vaha ili Bilić da nam dođu da pokorimo ligu idućih 10 godina
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi