Razilaze se FK Željezničar i Nermin Bašić?

Čeka se zvanična potvrda

Razilaze se FK Željezničar i Nermin Bašić?

Admin Čaušević

FK Željezničar bi uskoro mogao krenuti u potragu za novim trenerom pošto je velika vjerovatnoća da će doći do raskida saradanje sa Nerminom Bašićem poslije slabih rezultata u dosadašnjem dijelu sezone.

Iako je u sezonu ušao fantastično eliminacijom Dinamo Minska u Konferencijskoj ligi kako su se domaća takmičenja zahuktavala igra i rezultati Željezničara su počeli da izostaju.

Nakon 12 odigranih kola Željezničar je u donjem dijelu tabele sa skromnih 15 bodova uz učinak od pet pobjeda i sedam poraza.

Uspio je Bašić preživjeti niz od pet poraza, čak je u jednom trenutku i sam ponudio ostavku te je zadržan na klupi, ali kako sada stvari stoje rastanak je vrlo izgledan.

Ključan za izvjesni odlazak Bašića sa klupe sarajevskih Plavih je poraz od Igmana kada je ekipa sa Grbavice poražena rezultatom 2:0.

Oglasi

Tokom dana će se održati sastanak između vodećih ljudi Željezničara i Bašića poslije čega bi trebao biti ozvaničen raskid saradnje.

Neslužbene informacije govore da su u Upravi višestrukog prvaka BiH već odlučili da okončaju ugovor s Bašićem, međutim preostalo je sačekati konačan ishod razgovora.

Perspektivnom treneru je jako stalo da uspije sa Željezničarom, pravio je i plan za duži period, međutim u posljednje vrijeme zacrtane stvari se baš i nisu ostvarivale.

Kada su rezultati loši, onda je trener taj koji plaća ceh pa s obzirom na skroman bodovni učinka te ispadanje iz Kupa vjerovatni rastanak sa Bašićem ne predstavlja iznenađenje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bašić je od sada Željezničar vodio na 26 utakmica uz učinak od 10 pobjeda, 12 poraza te četiri remija. Njegov mandat će se pamtiti po "evropskoj avanturi"  gdje su Plavi uspjeli izboriti drugo kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Naredni meč Željezničar igra u subotu kada će od 16 sati na Grbavici gostovati zahuktala Sloga iz Doboja. Preostaje da se vidi ko će na tom susretu voditi ekipu. Već se spominje "dežurni vatrogasac" Haris Alihodžić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Marro
Ja idem danas u upravu da vidim šta će biti i da dovedemo nekoga velikog trenera ja ću prvi pomoći sa 10 hljada eura kod nas su većinom klošari navijači nema to za zube popraviti pola ih krezavo samo napadaju upravu a trener nikakav daš mu šamsu on nezna sad treba Vaha ili Bilić nema treće mi bogatiji navijači možemo pomoći nadam se da ćemo biti prvi na kraju treba da se uključe bivši igrači u pomoć sa financijama nas par imamo pare ali onda hoćemo da u upravu da uđemo jer nećemo da budemo ko sirotinjski navijači sa 2 marke u džepu koju psuju na tribini znači svaki po 10 hiljada i možemo dovesti boga trenerskog Vahida ili malo slabijeg Slavena Bilića
2 3
Marro
konačno ode ubleha sada treba zvati Halilhodžića ili Slavena Bilića oni bi uzeli titulu sigurno
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi