Željezničar odavno nije imao ovakav početak, u Tuzli ima priliku da postavi vlastiti rekord

Tri uzastopne pobjede

Željezničar odavno nije imao ovakav početak, u Tuzli ima priliku da postavi vlastiti rekord

Edmir Škorić

FK Željezničar je u sezonu 2020/21 ušao s tri premijerligaške pobjede i to protiv nimalo laganih rivala.

Željezničar je u prvom kolu s 3:0 slavio protiv Veleža i to postigavši tri gola za 20-ak minuta, zatim je u drugom kolu u Bijeljini onako rutinski, rezultatom 2:0, savladao Radnik.

Najteži ispit stigao je danas na Grbavici jer je u goste dolazio drugoplasirani Borac koji je furiozno krenuo u sezonu, zabivši Mladosti iz Doboja kod Kaknja šest golova. Međutim, tim Amara Osima prešao je i tu prepreku, slavio s 2:1 i sa maksimalnih devet bodova otvorio šampionat.

Posljednji put je Željo s tri trijumfa otvorio sezonu još 2013. godine. Tada je ovaj tim slavio u Gradačcu protiv Zvijezde s 1:0, pa kod kuće protiv Travnika s 2:0 i u Vitezu s 1:0. Protivnici, ruku na srce, daleko slabiji u ta tri kola nego u tri kola aktuelne sezone.

Prema statističkim podacima koje smo pronašli, prije toga je još samo dva puta Željo s tri pobjede otvarao sezonu. U sezoni 2004/05 Plavi su pobijedili Slobodu s 1:0 kod kuće, Modriču s 2:1 u gostima i Čelik također na Grbavici s 1:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I prvi put su 2001. godine otvorili Premijer ligu s tri pobjede. Tada su savladali Brotnjo s 2:0, zatim Jedinstvo u Bihaću s 3:0 i kod kuće visoku Bosnu s 4:0.

Željezničar ima priliku da u Tuzli postavi vlastiti rekord, jer nikada prije nije u sezonu Premijer lige ušao s četiri uzastopne pobjede. Protiv Slobode, dakle, ima priliku da to učini po prvi put.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ivica_Osim8
Sad Slobodu aBd i idemo u Haifu uigrani,dpbro bi bilo jos trojicu dovest jednog lijevog beka, jedno krilo i spica ,da nam je Krpic ostao to bi vrh bilo,al sta je tu je... Naprijed Zeljo ljubavi moja!!!!
6 1
Nele.
Bice aBd.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi