Slišković na press konferenciji: Golman nije kriv za poraz!

Plavi poraženi od Olimpika

Slišković na press konferenciji: Golman nije kriv za poraz!

H. Zilić

Gradski duel u 27. kolu PLBiH odigrali su Željezničar i Olimpik, a na kraju su gosti pobijedili sa 2:1 nakon preokreta.

Zanimljiva predstava na stadionu Grbavica okončana je rezultatom 2:1 za Olimpik koji je uspio da dođe do preokreta i važnih bodova u borrbi za opstanak.

Nakon utakmice treneri oba tima Blaž Slišković i Slavko Petrović dali su komentar na pomenuti meč. 

Slišković je bio itekako nezadovoljan zbog prestave svojih igrača koji su i dalje bez pobjede u proljetnom dijelu Premijer lige.

"Zaslužili smo više od poraza. Bili smo malo kvalitetniji pogotovo nakon vodstva. Olimpik nam nije šutnuo na gol i onda se desi prekid i primimo gol. Što se desilo u Bijeljini desilo se i ovdje. Upozoravao sam da ne smijemo srljati. Igrači su u nekim trenucima pogubili konce".

"U nastavku nismo ni stvorili neke prilike. Ne znam koja nas je nesreća zadesila. Čestitam Olimpiku na trijumfu. Objektivno zaslužili smo više. Teško mi je, nisam došao da redam poraze. Vjerovao sam da danas možemo do pobjede, ali eto desilo se što se desilo, razočaran sam. Teška je situacija, ali ja se ne predajem. Radit ću dok god Uprava misli da je to uredu. Pokušat ćemo ekipu podignuti pred derbi"

"Svi igrači koji su igrali, igrali su na svojim pozicijama. Neki igrači su me svojim radom na treningu natjerali da ih stavim u sastav. Htio sam sa mladosti unijeti elana malo. Erić je sudionik akcije kod primljenog gola u Bijeljini imao je još kikseva, a u razgovoru sa trenerom golmana dao sam šansu mladom golmanu. Nije golman kriv za poraz. Željo se mora bazirati na mlade igrače", rekao je Slišković.

Željezničar u narednom kolu ima još jedan veliki izazov. U subotu je na rasporedu veliki derbi koji se igra na Koševu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, Plavi do kraja sezone imaju zaista žestok raspored. Nakon duela sa Sarajevom redom im slijede duelu sa Širokim, Veležom, Borcem i Zrinjskim.

U posljednjem kolu Željezničar će igrati protiv Krupa, a ovaj meč će vjerovatno mnogo više značiti gostima.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Chico
Mogu li novinari sportsport.ba napraviti analizu koliko je bodova FK Borac BL osvojio ove sezone zahvaljujuci dosudjenim penalima ?
4 0
papagaj
Jok kriv je moj rahmetli dedo, on nako malešan ide sa gol linije.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi