Željezničar poražen od Čapljine

Pogledajte snimak utakmice

Željezničar poražen od Čapljine

Fudbaleri Željezničara su danas odigrali svoju drugu pripremnu utakmicu u Međugorju. Iako su Plavi sa Grbavice u duelu sa Čapljinom bili u ulozi favorita, na kraju su doživjeli minimalan poraz rezultatom 1:0. 

Željezničar je utakmicu počeo u sastavu: Kjosevski, Stevanović, Kosorić, Bogičević, Kramarić, Zolotić, Hadžiahmetović, Bekrić, Memija, Tiago i Lendrić.

Prvo poluvrijeme je ponudilo nekoliko prilika, ali ne i pogotke. Fudbaleri Željezničara su prijetili preko Tiaga, Kramarića i Lendrića, da bi u 16. minuti Čapljina imala veliku priliku preko Raića, čiji je udarac odbranio Kjosevski.

Edis Mulalić je već u 20. minuti napravio dvije izmene, kada je umjesto Bekrića i Lendrića u igru uveo Beganovića i Mujagića.

Obje ekipe su do kraja prvog dijela igre imale nekoliko (polu)prilika. Željezničar je prijetio preko Zolotića i dva puta Kramarića iz slobodnog udarca, dok je Čapljina pred kraj prvog dijela imala još jednu priliku za vodstvo, ali je Kjosevski ponovo bio siguran.

Klub sa Grbavice je u drugom poluvremenu istrčao u sastavu: Ćeman, Memija, Osmanković, Hodžurda, Mailson, E. Sadiković, Blagojević, Beganović, Halvadžić, Hiroš i Mujagić.

Danas neuvjerljivi tim Željezničara kapitulirao je u u 58. minuti. Čapljina je izvela dobar kontranapad kojeg je u gol pretvorio Jazvin. Fudbaler Čapljine je smirenom reakcijom lijepo prebacio Ćemana i donio svoj timu vodstvo protiv favorizovanog protivnika. 

Željezničar je pokušavao stići do poravnanja, a najviše je pokušavao Jovan Blagojević. Veznjak sarajevskog kluba je zaprijetio iz slobodnog udarca, a potom i sa velike udaljenosti, ali rezultat se nije mijenjao. Petnaestak minuta prije kraja pokušao je i Hiroš, ali je njegov udarac bio lak plijen za golmana Čapljine.

Do kraja utakmice, Mulalić je priliku za igru dao i preostalim igračima koje je imao na klupi. Posljednju šansu na utakmici Željo je imao u 85. minuti, kada je Duraković iz neposredne blizine šutirao preko gola. Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao, pa su fudbaleri Čapljine proslavili pobjedu.

Šef stručnog štaba FK Željezničar Edis Mulalić sasvim sigurno ne može biti zadovoljan partijom koju su njegovi fudbaleri danas prikazali. Plavi će u Međugorju boraviti još nekoliko dana, a svoj sljedeći prijateljski meč igraju u petak protiv Veleža, pa ostaje da se vidi hoće li ekipa sa Grbavice do tada ispraviti greške koje su pravili u današnjoj utakmici.

Prijateljska utakmica:

Željezničar - Čapljina 0:1 (Jazvin 58')

Snimak prvog poluvremena: 

Vidi video!

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Snimak drugog poluvremena:

Vidi video!

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije