Željezničar slavio s 2:0 protiv Rudara, viđen i eurogol u finišu

Prijateljski meč

Željezničar slavio s 2:0 protiv Rudara, viđen i eurogol u finišu

E. Škorić

Željezničar je odigrao još jednu prijateljsku utakmicu između dvije prvenstvene. Gost na pomoćnom terenu stadiona Grbavica bio je kakanjski Rudar, a Plavi su na kraju slavili s 2:0.

Trener Tomislav Ivković danas je pružio šansu igračima koji manje igraju u prvenstvu, a starteri su, između ostalih, bili i iskusni Bekrić te Kosorić.

Prvi je na meču priliku imao Duraković, koji je pucao preko gola. U 18. minuti Gasal postiže lijep pogodak i ispostavit će se da će to do same završnice biti jedini gol na utakmici, a onda će iskusni Bekrić zabiti golčinu za konačnih 2:0.

Rudar je u prvom poluvremenu imao šansepreko Kulovića i Bešića, ali je ostalo 1:0. Istakao se mladi golman Željezničara Muftić posebno kod prilike Bešića u finišu prvog dijela.

U nastavku su treneri očekivano dosta mijenjali. Rudar je bio nešto konkretniji, ali nije uspio da zatrese mrežu Plavih.

Bekrić je imao jedan pokušaj na startu drugog poluvremena, a na drugoj strani Bešić izlazi sam na golmana domaćih, no na kraju šutira preko gola. Otvoreno su gosti iz Kaknja igrali u nastavku, a dobru šansu ne koristi i Mušija.

Oglasi

Bekrić postiže eurogol iz slobodnjaka u samoj završnici i donosi Željezničaru konačnih 2:0.

Plavi nakon pobjede nad Posušjem u prvenstvu imaju četiri boda, a u četvrtom kolu idu na teško gostovanje ekipi Zrinjskog.

Željezničar - Rudar 2:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Muftić, Musić, Jahić, Kosorić, Vištica, Duraković, Crnčević, Gasal, Bekrić, Hrelja, Zdunić.

Rudar: Bekan, Duraković, Bečak, Musić, Gačan, Sadiković, Goralija, Džafić, Čehajić, Kulović, Bešić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adriano
#samoRudar #zauvijek
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi