Traje velika "bitka" FK Sarajevo i FK Željezničar

Počela je "mobilizacija"

Traje velika "bitka" FK Sarajevo i FK Željezničar

A. Čaušević

FK Sarajevo i FK Željezničar su dva najveća bh. kluba sa najviše pristalica naklonjenim bordo, odnosno plavoj boji. 

Početak godine obično sa sobom donosi obnavljanje članarina i produženje lojalnosti i ljubavi prema voljenom klubu. To je slučaj ovih dana sa vječitim sarajevskim rivalima.

Već neko neko vrijem traje neka vrsta "mobilizacije" navijača Sarajeva i Željezničara koji postaju članovih kluba u srcu, te na taj način pomažu, ali i produžuju vjernost klubu zbog čijih pobjeda slave, a poraza tuguju.

Dva sarajevska rivala na razne načine pokušavaju da privuku svoje navijače da se učlane, najčešće je to raznim idejama i novitetima putem društvenih mreža.

Tako je Bordo klub u četvrtak objavio zanimljiv video na kojem nekoliko prvotimaca na različitim jezicima pozivaju sve one koji voli Sarajevo da se učlane.

Igrači Sarajeva iskoristili su svoja znanja u govoru različitih jezika, kako bi pozvali navijače našeg kluba širom...

Posted by FK Sarajevo on Thursday, February 3, 2022
Oglasi

I na zvaničnoj stranici aktuelnog osvajača Kupa BiH je obnavljen članak koji poziva navijače da učlanjenjem pokažu kako im je FK Sarajevo svetinja.

Uzdrman teškom finansijskom situacijom Željezničar je pozvao svoje navijače da po ko zna koji put pokažu neupitnu ljubav prema plavoj boji.

Na Grbavici se nadaju da će uspjeti skupiti što više članova, te samim tim i popriličnu svotu novca. Novi poziv je upućen i danas.

Pozivamo sve navijače koji nisu u 2022. godini obnovili članarinu da to urade putem interneta ili dolaskom na Stadion Grbavica. 🔵⚪

Posted by FK Željezničar on Thursday, February 3, 2022
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Odziv za sada je i više nego odličan. Bivši i sadašnji igrači, više generacija jedne porodice su već postali članovi s ciljem da spase svoj Željezničar.

U trenutku objave ovog članka FK Željezničar je brojao 4.582 aktivnih članova, a FK Sarajevo 2557. Nema sumnje da će u narednim danima te brojke biti još veće.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HORDE_ZLA_S_KOSEVA
Pa zna se koji klub je najbolji, a ne ovi sa "SADAKA ARENE" sto su u dugovima do guše.
39 41
Adi1921
Hajmo PLAVI aleeee...
12 24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi