Poznato u kojim kolima je derbi Željezničara i Sarajeva u novoj sezoni Premijer lige

Održan žrijeb

Poznato u kojim kolima je derbi Željezničara i Sarajeva u novoj sezoni Premijer lige

Endin Čaušević

U prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je održan žrijeb parova za novu sezonu Premijer lige, a između ostalih saznali smo i termine najvećeg bh. derbija između Željezničara i Sarajeva.

U protekloj sezoni Premijer lige vidjeli smo velika uzbuđenja u borbi za Evropu i opstanak, dok u borbi za titulu prvaka i nije bilo toliko uzbudljivo s obzirom da je Zrinjski nastavio svoju dominaciju.

Sigurno je da nas i u novoj sezoni najjačeg ranga bh. fudbala očekuje dosta toga, a danas smo saznali i raspored za novu sezonu Premijer lige.

Naravno, u centru pažnje su datumi derbija koje ćemo gledati u novoj sezoni, a prije svega to se odnosi na gradski derbi između Željezničara i Sarajeva.

Prvi vječiti derbi ljutih rivala igrat će se u 10. kolu nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine kada Sarajevo dočekuje Želju, a to kolo igra se 30. septembra i 1. oktobra ove godine.

Drugi derbi u kojem će tim s Grbavice biti domaćin na rasporedu u 21. kolu, a mečevi ovog kola igraju se 2. i 3. marta iduće godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo, nova sezona Premijer lige startat će 30. jula, a titulu prvaka će i ovaj put braniti mostarski Zrinjski.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi