Kvote u kladionicama pred veliki derbi su veoma zanimljive

Željezničar favorit

Kvote u kladionicama pred veliki derbi su veoma zanimljive

Midhat Šljivak

Najveću pažnju u 21. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine privlači duel velikih gradskih rivala Željezničara i Sarajeva.

Duel najvećih rivala i najveći derbi bh. fudbala igra se na stadionu Grbavica od 17 sati, a prema kladionicama kao blagi favorit u ovaj derbi ulazi Željezničar.

Domaći teren očigledno je, po mišljenju kladionica, prednost za Plave, pa im se daju nešto veće šanse za pobjedu u utakmici protiv komšija s Koševa.

Istinskof favorita u ovakvim duelima nikad nema bez obzira na kvote. Bordo tim ulazi u susret s boljom formom, ali Plavi predvođeni Edisom Mulalićem će sigurno imati šta za reći.

Velikom borbom, zalaganjem i motivacijom Mulalić je dobio oba derbija u svom prvom mandatu na klupi Plavih, a vjerovatno će i sada koristiti iste adute da dođe do trijumfa.

Uvijek govorim igračima da ne smijemo biti kukavice. Svako od nas mora uzeti odgovornost, počevši od mene. U Mostaru smo pokazali da nismo bili kukavice i to je poenta svega. Igrači moraju promijeniti način razmišljanja, bez respekta prema protivniku", kazao je Mulalić u najavi utakmice.

S druge strane, debitant Aleksandar Vasoski nema previše problema oko igračkog kadra. Upitan je bio jedino nastup veznjaka Adnana Šećerovića.

Trener iz Makedonije je stratao s dvije sigurne pobjede, ali sigurno je da ga na Grbavici očekuje najveći izazov do sada.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Tu favorita nema. Mogu navijačima obećati da će momci dati sve od sebe.Gledao sam par zadnjih derbija. Moramo biti skoncentrisani na fudbal, te biti na nivou 90 minuta. Da li će to biti dovoljno za pobjedu, ne znam. To ćemo vidjeti", poručio je Vasoski.

Kladionica Mozzart daje zaista odlične kvote za veliki derbi. OVDJE možete ostaviti svoju opkladu za veliki derbi.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi