Željezničar savladao Banoviće

Prva utakmica doigravanja za Premijer futsal ligu BiH

Željezničar savladao Banoviće

E. Dindić

U prvoj utakmici doigravanja za plasman u Premijer futsal ligu Bosne i Hercegovine ekipa Željezničara slavila je protiv ekipe Banovića rezultatom 2:0.

U prvom poluvremenu igrali su i jedni i drugi dosta čvrsto, stvarale se prilike ali mreže su mirovale. Rezultat prvog poluvremena glasio je 0:0.

Nastavak susreta donosi dosta prilika, međutim nakon  jedne odlične akcije igrač domaće ekipe  odlično šutira ali golman Banovića Ljevšić odbija u korner. Dobro izveden korner i sjajn gol postiže Đuderija  za 1:0. 

U nastavku ponovo igra se čvrsto, da bi u 34.minuti Salčin iskoristio jednu  povratnu loptu i pogodio za 2:0. 

Do kraja susreta nije bilo nekih pretjeranih uzbuđenja pa se utakmica završila rezultatom 2:0.  Dobar rezultat MNK Željezničara pred uzvratni susret u Banovićima. 

MNK ŽELJEZNIČAR - MNK BANOVIĆI 2:0 (0:0)

Dvorana "Ramiz Salčin", Sarajevo

Gledalaca: 500

Sudije: Azem Karić i Emir Delić (oba Zenica)

Strijelci: Đuderija, Salčin (Željezničar)

MNK Željezničar: Alihodžić, Ajanović, Novoselac, Đuderija, Gekić, Filipović, Salčin, Džafo, Hodžić, Ibrahimović, Zeba, Arnautović, Krka, Beširević.

 MNK Banovići: Ljevšić, I. Sliško, Dedić, Mehić, Mujić, Varešanović, Kovačević, Čamrković, Hidić, Horozović, Softić, Mujarić, Čergić, R. Sliško

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi