Mulalić: Znamo šta nam je cilj, igrat ćemo za Bogdanovića

Trener Željezničara pred Vitez

Mulalić: Znamo šta nam je cilj, igrat ćemo za Bogdanovića

Fudbaleri Željezničara u nedjelju će u okviru 18. kola BHT Premijer lige BiH ugostiti Vitez, a to će ujedno biti i posljednja utakmica u jesenjem dijelu šampionata.

Povodom toga u Plavom salonu stadiona Grbavica održana je konferencija za medije na kojoj se prisutnim novinarima obratio trener Edis Mulalić, koji je poručio da će njegovi izabranici igrati za povrijeđenog Bogdanovića.

"Imali smo najmanju pauzu od svih klubova iz prvenstva i to se odrazilo na stanje igrača. Sastav nam diktiraju povrede, a ovaj put u kombinacijama neće biti Bogdanović koji je operisao koljeno i nadamo se da neće biti duga pauza. Nedjeljnu utakmicu ćemo igrati za njega, radi se o pravom momku i dao je maksimum za Željezničar. Također, na sljedećoj utakmici neće biti ni Đelmića koji je suspendovan na dvije utakmice, a rovit je i Kokot. Suspendovan je također i Stokić", izjavio je Mulalić. 

Mulalić je u svom obraćanju dodao da će dodatno analizirati Vitez. 

"Protiv Viteza očekujemo da privedemo polusezonu kraju. Oni u posljednje vrijeme igraju dosta dobro, kvalitetni su i to pokazuje i remi sa Širokim Brijegom. Danas ćemo ih dodatno analizirati, ali svjesni smo da se moramo čuvati kontre. Međutim, znamo šta je naš cilj."

Trener Željezničara ne krije da je nezadovoljan realizacijom.

"Nismo igrali loše u posljednje tri utakmice, sve ide u dobrom smjeru. U posljednjih pet kola primili smo samo jedan gol, imali smo dosta zicer, ali smo na kraju strahovali. Da smo samo imali više 'klikera' sada bi imali barem 10 ili 13 bodova više. Radili smo završnice na treningu, ali vjerovatno postoji i pritisak i radimo na tome da ispravimo pogreške."

Nije isključeno da će redove Željezničara u januarskom prijelaznom roku dodato pojačati svoje redove, što je potvrdio i Mulalić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Željezničar je veliki klub, nude nam se mnogi igrači. Zimska pauza je oskudna s igračima, a uskoro ćemo vidjeti da li nas mogu pojačati igrači koji trenutno treniraju s nama", naglasio je Mulalić i na kraju pohvalio Hodžurdu koji je na pravi način zamijenio Bogdanovića u zadnjoj liniji. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.