Željezničar se u Haifi oprostio od Evrope

Maccabi slavio sa 3:1

Željezničar se u Haifi oprostio od Evrope

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara poraženi su večeras u Haifi od Maccabija sa 3:1 u meču prvog pretkola Evropske lige.

Izraelci su krenuli ofanzivno od samog početka i diktirali su tempo igre, ali nisu uspjeli na otvaranju meča ozbiljnije da zaprijete. Prvi je zaprijetio Chery u desetoj minuti, ali je Fejzić bio siguran.

Željezničar se nakon 20-tak minuta oslobodio pritiska, te je uspio odmah da dođe do prilike. Štilić je izveo korner, a glavom je pokušao Miletić, no lopta je otišla preko gola domaćeg tima.

I u 34. minuti šok za domaće igrače. Plavi su odigrali odličnu akciju, Štilić je uposlio Lendrića koji iskosa sjajno pogađa za 0:1 i vodstvo Željezničara.

Međutim, samo četiri minute kasnije Maccabi je poravnao na 1:1. Chery je sa nekih 30 metara fantastično šutirao i pogodio je rašlje nemoćnog Fejzića, te tako ekspresno vratio stvari na početak.

U 43. minuti pokušao je Askhenazi, ali je Fejzić sjajno odbranio njegov udarac. U samom finišu meča zaprijetio je i Željezničar kada je Štilić pokušao s vrha kaznenog prostora, no lopta ide pravo u golmana domaćih.

Maccabi je i u drugom poluvremenu krenuo veoma ofanzivno, te je bilo jasno da žele preokret. Do drugog gola domaći su došli u 59. minuti kada je gol za 2:1 nakon nešto lošije reakcije odbrane Plavih postigao Rukavytsya.

Već u 64. minuti Maccabi je uspio da dođe i do trećeg gola. Rukavytsya je sada bio asistent, a na 3:1 povisio je Askhenazi.

Do kraja utakmice Maccabi je čuvao stečenu prednost, dok je Željezničar tražio način da se nekako vrati u meč, ali nisu uspjeli.

Plavi su se ovim porazom oprostili od Evrope za ovu sezonu, dok Maccabi ide u drugo pretkolo gdje će igrati protiv kazahtanskog Kairata.

Evropska liga, 1. pretkolo:

Maccabi - Željezničar 3:1 (Chery 38', Rukavytsya 59', Askhenazi 64'/Lendrić 34')

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Maccabi: Cohen, Mabouka, Habashi, Arad, Menachem, Ashkenazi, Lavi, Abu Fani, Chery, Wildschut, Rukavytsya.

Željezničar: Fejzić, Stevanović, Kosorić, Miletić, Šehić, Hajdarević, Alispahić, Blažević, Veselinović, Štilić, Lendrić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mosaljozemosaplavo
Realno su bolji od nas u svakom segmentu i zasluzeno pobijedili.
28 1
Ivica_Osim8
Golmanu otkaz dat odmah
14 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi