Šamar Širokog Željezničaru na Grbavici!
Plavi su na Grbavici doživjeli još jedan poraz

Poraz Plavih, Sarajevo na odmor ide kao lider

Šamar Širokog Željezničaru na Grbavici!

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Široki Brijeg je u 18. kolu Premijer lige BiH savladao je Željezničar na Grbavici rezultatom 2:3, tako da će aktuelni prvak Sarajevo bez obzira na rezultate u dva preostala susreta, na odmor kao lider.

Od prve minute se igralo otvoreno u ovom meču, a Željezničar kao i mnogo puta ranije prima gol u uvodnim minutama utakmice.

Široki je do gola došao u 14. minuti susreta. Stanić sjajno centrira sa lijeve strane, a Marić prekrasno glavom pogađa za 0:1.

Odlično su gosti stajali na terenu i nakon postignutog gola. Bili su jako opasni za razliku od Željezničara koji nije imao prava rješenja u ofanzivnom dijelu ekipe.

U 36. minuti nova sjajna šansa za Široki. Angelov probija po boku i pronalazi Marića, a njegov udarac ide malo pored gola Plavih.

Najbolju šansu Željezničar stvara u 40. minuti meča. Ermin Zec izlazi sam pred Miškića, a golman Širokog fenomenalno brani.

Prvo poluvrijeme završeno je još jednom odličnom šansom za goste. Jović iz dobre pozicije ne zabije i gosti su nakon prvih 45 minuta imali prednost od 0:1.

Amar Osim je mijenjao na poluvremenu. Zec i Alispahić su ostali na klupi, ušli su Lendrić i Bojo, a Lendrić samo što je ušao stvara šansu, no odbrana gostiju to čisti u posljednji čas.

Uzvraća zatim na drugoj strani Vukoja, tik pored gola, a zatim golu gostiju prijeti Bekrić, no slabo je to bilo.

Hajdarević u 65. minuti dobro šutira prema golu gostiju, Miškić ponovo sjajno brani i u tim trenucima je Željezničar potpuno kontrolisao igru.

Bekrić u 68. minuti ima još jednu dobru šansu. Krenuo je prema golmanu gostiju, ali sjajni čuvar mreže Širokog odlično brani, kao i u 73. minuti nakon udarca Boje.

Napadao je Željezničar i u ostatku meča. Široki se povukao i čekao je šansu iz kontre, te su imali nekoliko opasnih situacija. Pervan u 80. minuti pokušava sa pola terena, Erić brani.

A onda šokovi za domaće. Stipe Jurić u 83. minuti pogađa za 0:2 nakon velike greške Miletića, a tri minute kasnije Pervan zabija za 0:3.

Prethodno je Lendrić promašio zicer, pa je Široki iskoristio sve šanse koje su mu se pružile danas i zasluženo je pobijedio na Grbavici. Željo je u nadoknadi preko Lendrića i Boje uspio da zabije dva gola za konačnih 2:3.

Premijer liga BIH, 18. kolo:

Željezničar - Široki Brijeg 2:3

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Erić, Stevanović, Hajdarević, Miletić, Zec, Štilić, Alispahić, Milićević, Veselinović, Ikić, Bekrić.

NK Široki Brijeg: Miškić, Ćorić, Jurilj, Angelov, Jović, Marić, Stanić, Radeljić, Vukoja, Begić, Jurić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1575834983
Gazi sarajevsku nejač
8 22
Gvardijan
Nazalost desilo se ono sto sam rekao.Kada god prvi prime gol na Grbavici obicno izgube.To se desilo i danad
17 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi