Željezničar teže od očekivanog savladao Velež

Bekrić strijelac za novu pobjedu Plavih

Željezničar teže od očekivanog savladao Velež

Fudbaleri Željezničara su danas u Mostaru upisali svoju treću uzastopnu ligašku pobjedu. Plavi su uz dosta muke savladali Velež rezultatom 1:0 i tako ispunili svoj današnji cilj.

Željezničar je većim dijelom prvog poluvremena imao apsolutnu terensku inicijativu, ali je najbolju priliku u prvih 45 minuta imao domaći tim. Alikadić je u 34. minuti istrčao jedan na jedan sa golmanom Željezničara i prizemno je šutirao, ali se Vedran Kjosevski istakao sjajnom intervencijom. 

Plavi su u prvom dijelu igre prijetili ponajviše preko Samira Bekrića, koji je nekoliko puta oprobao svoj udarac. Pred odlazak na odmor, prilike za Želju propustili su Lendrić i Stevanović, ali bez učinka.

Željo je ofanzivno krenuo i u drugih 45 minuta, a petnaest minuta igre bilo je potrebno gostima da dođu do vodstva. Dosuđen je jedanaesterac za Plave, a siguran izvođač bio je Samir Bekrić, koji je tako obradovao veliki broj navijača Željezničara u Vrapčićima.

Do kraja utakmica nije bilo ozbiljnijih prilika za promjenu rezultata. Možda i najbolju šansu na utakmici u posljednjih pola sata propustio je Memić u 75. minuti, ali je njegov udarac prošao pored stative.

Ostalo je do kraja utakmice 1:0, pa je Željezničar stigao do desete pobjede u sezoni. Za Velež je ovo bio već 14. poraz i definitivno su ugušene i njihove posljednje nade u opstanak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer liga, 20. kolo:

Velež - Željezničar 0:1



Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi