Crtice s Grbavice: Moguć dolazak Karjaševića i odlazak Babaluka

U utorak prozivka

Crtice s Grbavice: Moguć dolazak Karjaševića i odlazak Babaluka

Adnan Beganović

Nekadašnji fudbaler Tuzla Cityja, Huso Karjašević, bi mogao pojačati redove Željezničara, dok bi Grbavicu mogao napustiti talentovani Ernad Babaluk.

FK Željezničar u utorak kreće sa pripremama za narednu seznu u kojoj će Plavi pokušati ponovo igrati bitnu ulogu u prvenstvu naše zmlje.

Prozivku će izvršiti novi šef stručnog štaba Denis Ćorić, a očekuje se i nekoliko novih imena na prvom treningu višestrukog prvaka Bosne i Hercegovine.

Iako, zvaničnih informacija još uvijek nema, novi igrači Željezničara, bar prema onim nezvaničnim su Bože Vukoja i Ivan Đorić.

Vukoja je prošlu sezonu odigrao u Zvijezdi 09, koja je napustila društvo najboljih. Ukupno je u prvenstvu Bosne i Hercegovine odigrao 25 utakmica uz učinak od jednog pogotka i četiri asistencije.

S druge strane, Đorić je u prošloj sezoni nastupao za Igman iz Konjica. U prvenstvu je odigrao 30 utakmica.

Oglasi

No, neće Vukoja i Đorić biti jedina pojačanja Plavih. Ranije smo pisali da će redove Željezničara pojačati i nigerijski desni bočni Edwin Odinaka, a neslužbene informacije govore i da su iz redova Žečljezničara u potrazi za lijevim bočnim, ali i stoperom, te još jednim veznim fudbalerom.

Kao moguće rješenje na stoperskoj poziciji se spominje nekadašnji fudbaler Napretka iz Kruševca Ognjen Mršić, dok bi konkurenciju u srednjem redu prema neslužbenim informacijama mogao pojačati nekadašnji fudbaler Tuzla Cityja, Huso Karjašević.

Međutim, osim dolazaka sve više se u bh. javnosti spominju i odlasci sa Grbavice. Neslužbene informacije govore da nije isključeno da Grbavicu napusti Abdulmalik Al-Jaber, od čijeg transfera na Grbavici očekuju dobru zaradu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

No, Grbavicu bi mogao napustiti i talentovani 18-godišnji ofanzivni fudbaler Ernad Babaluk. Radi se o jednom od najtalentovanijih fudbalera Željezničara, koji je u prošloj sezoni u duelu sa Širokim Brijegom upisao i prve seniorske minute, a sa 14 pogodaka je bio najbolji strijelac juniora Plavih.

Babaluku krajem ovog mjeseca ističe stipendijski ugovor, novi još nije potpisao, a neslužbene informacije govore da na svom stolu ima ponude banjolučkog Borca i slovenačkog prvoligaša Primorja, pa je njegov odlazak s Grbavice veoma izgledan.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1613662710
Zasad ova pojacanja ne lice ni na sta,a ne za borbu za Evropu,,bit ce ovo jos jedna teska sezona borit se za opstanak
1 0
Brazuka
Plaćenicki članci. Pitajte karjasevica
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi