Željezničar traži miran početak sezone

Nastavlja se Premijer liga

Željezničar traži miran početak sezone

Admin Čaušević

U subotu su na programu dvije utakmice 1. kola Premijer lige. 

U 17 sati u Doboju kod Kaknja snage će odmjeriti debitant u Premijer ligi Igman iz Konjica i Široki Brijeg.

Tokom pauze obje ekipe su napravile značajan broj promjena pa se može reći da su prave nepoznanice i bit će interesantno kako će to izgledati.

Široki Brijeg je riješio veliki zaokret, na Pecari su otklonili neki problemi, sponzori su se vratili u klub i stiglo je niz novih fudbalera s kojim jedan od najstabilnijih premijerligaša želi opet u vrh.

S druge strane Igman je doveo nekoliko provjerenih imena. Između uostalih stigli su Petar Bojo, Amer Dupovac i Anel Hebibović što dovoljno govori da Konjičani ne žele igrati prolaznu ulogu.

Od 21 sat na stadionu Grbavica snage će odmjeriti Željezničar i Leotar. Domaći će sigurno tražiti pobjedu za miran start sezone pogotovo zbog žestokog rasporeda koji ih čeka u nastavku.

"Nije bila duga pauza pa nije trebalo puno da se ritam uhvati. Pokušali smo poboljšati neke stvari i mislim da smo na dobrom putu. Prvenstvena utakmica je mjerilo, prijateljske su drugo, ali dobro su izgledale. Laže ko kaže da ga i prijateljske utakmice ne interesuju. Tu se stvara pobjednički mentalitet. Željo je klub gdje se svaki trening ozbiljno odradi", kazao je Edis Mulalić u najavi utakmice.

Željezničar je kao i većina ekipa doživio određene igračke promjene, stiglo je nekoliko novih imena, ali je okosnica ekipe opet na okupu pa bi to mogla biti prednost za Plave.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trebinjci su pripreme počeli sa 14 igrača, ali je u međuvremenu roster postao značajno brojniji pa će na čelu sa novim trenerom Markom Vidojevićem pokušat iznenaditi na Grbavici.

U prvom meču Posušje i Velež su odigrali 1:1, dok u ponedjeljak igraju Sloga i Borac. Susreti Sarajevo - Tuzla City i Sloboda - Zrinjski su odgođeni.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ljacmu1
Izjava je normalna, ali nije normalno što na ovom portalu brišete komentare.
5 0
mitoza
Sada je dao normalnu izjavu.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi