Željezničar trenirao u Hrasnici: Alispahić odradio prvi trening, Ramović nije u Turskoj

Pripreme za novu sezonu

Željezničar trenirao u Hrasnici: Alispahić odradio prvi trening, Ramović nije u Turskoj

A. Čaušević, foto: E. Čaušević

FK Željezničar je danas na terenu u Hrasnici obavio novi trening u sklopu priprema za narednu sezonu. 

Kao što to i obično biva u prvoj fazi priprema prioritet je sticanje fizičke spreme, svi igrači su bili u trenažnom procesu te za sada nema povreda, izuzev Enesa Sipovića. 

Iskusni defanzivac je opravdano propustio današnji trening te će već od sutra nastaviti s redovnim treniranjem. 

Amar Osim je na raspolaganju imao i posljednju akviziciju Plavih, Mehmeda Alispahića koji je danas s najtrofejnijim bh. klubom potpisao dvogodišnji ugovor.

Pod budnim okom Osima i njegovih pomoćnika i dalje radi Amar Mehić, 18-godišnji veznjak koji je stigao na probu i još uvijek je njegov status nepoznat.

Danas baš kao i jučer normalno je trenirao i Sinan Ramović. Iako se pojavila vijest da je ovaj ofanzivac otputovao u Tursku na pregovore i potpis za novi klub, ta informacija se ispostavila netačnom.

Nakon kondicionog dijela treninga uslijedio je i onaj s loptom i to s ograničenim broje dodira. Osim je podijelio igrače u dva tima kako bi se uvjerio u njihove kvalitete te ujedno počeo raditi na taktičkim zamislima za predstojeću sezonu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvu provjeru za dosada urađeni posao Plavi će imati u subotu kada će na Grbavici od 18 sati odmjeriti snage sa Mladosti koja je jučer pobijedila Sarajevo (1:2).

Inače, s Plavim su trenirali i Samir Bekrić koji je slobodan igrač te Anel Šabanadžović koji će se uskoro započeti pripreme sa AEK-om. Razlog njihovog prisustva je održavanje forme.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmerZE1990
Vidi u selje lopti, ne moraju vise farbati lopte za vrijeme utakmice bojom iz kante jupola hahahaha
0 21
KRKAN
GLEDAJ LOBOTOMACA, SLIKALI BEGANA PA KONTALI NECE ON NJIH HAHAHAHAHA
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti