Željezničar u subotu dobija novo rukovodstvo

Nove promjene u Zvorničkoj 27

Željezničar u subotu dobija novo rukovodstvo

A. Čaušević

Fudbalski klub Željezničar u subotu će dobiti novi Upravni i Nadzorni odbor, a ko će rukovoditi klubom s Grbavice odlučit će članovi Skupštine na sjednici koja će biti održana u subotu.

Poslije nekoliko turbuletnih sedmica, prvenstveno zbog nedobijanja licence za evropska takmičenja, u Zvorničkoj 27 je palo nekoliko ostavki.

Najviše odjeka je dala svakako ona Nihada Selimovića koji je nakon šest mjeseci napustio predsjedničku funkciju kako je kazao iz moralnih razloga.

Članovi Upravnog odbora su dali svoje mandate na raspolaganje što znači da će sjednica Skupštine zakazana za 15. juni biti i više nego interesantna.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Upravo se jedna od tačaka skupštine čija je mjesto održavanja još uvijek nepoznato odnosi na potvrđivanje razrješenja predsjednika i članova UO te imenovanje novog predsjednika i članova UO.

Na sjednici će biti potvrđeno i razrješenje dušnosti predsjednika i članova Nadzornog odbora te imenovanje njihovih nasljednika.

Članovi skupštine razmatrat će Izvještaj o radu Upravnog i Nadzornog odbora, a Skupština kluba će na osnovu sporazuma o regulisanju međusobnih odnosa SD i FK Željezničar iz 2016. godine i ugovora o razmjeni nekretnina iz 2018. godine dati mišljenje o daljenjem postupanju.

Također, u jednoj od tački dnevnog reda raspravljat će se i o priprema za izbornu Skupštinu kluba koja bi trebala biti održana početkom naredne godine.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fcs
Još samo da se nafata koja stoja da se iznajmi sala u kakvoj mjesnoj zajednici, pa da se održi i ta skupština...
11 2
Analiticar
Moraju li oruzje ponijeti od kuce ili ce im to one njihove ubice koje su ubile Mirzu Rascica podijeliti na licu mjesta?
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi