Željezničar želi zadržati Blagojevića, Ubiparipa i Graovca
Na Grbavici planiraju dovesti golmana i još nekoliko fudbalera, ali ističu da je prioritet zadržati na okupu aktuelni igrački kadar koji je u polusezoni iza nas pokazao kvalitet.

Na Grbavici kreću u rješavanje igračke križaljke

Željezničar želi zadržati Blagojevića, Ubiparipa i Graovca

Fudbalski klub Željezničar prezimit će na prvoj poziciji na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine i na proljeće će pokušati doći do naslova prvaka, prvog nakon 2013. godine.

Jesenji dio sezone je tek okončan, fudbaleri su na zasluženom odmoru ali na Grbavici ne miruju. Trenutno se radi na rješavanju igračke križaljke za nadolazeći period a, kao što je već poznato, prioritet je produžiti ugovore sa fudbalerima kojim oni ističu na kraju 2017. godine a to su, prije svih, Srđan Stanić, Jadranko Bogičević i Siniša Stevanović.

Osim toga, Željezničar želi na vrijeme riješiti status još trojice fudbalera koji su ugovorom za Plave vezani do kraja sezone. Kako navodi Dnevni Avaz, na Grbavici će uskoro razgovarati o produženju saradnje sa Jovanom Blagojevićem, Vojom Ubiparipom i Danielom Graovcem.

Blagojević je već godinama standardan član prve postave Željezničara i važi za jednog od najvažnijih karika u ekipi Plavih sa Grbavice. U ovoj sezoni je nastupio na 17 utakmica u Premijer ligi i postigao je tri pogotka. Daniel Graovac na Grbavici boravi kao posuđen igrač Mouscorna, ali mu na kraju sezone ističe ugovor sa belgijskim klubom i nije isključeno da ostane u Željezničaru i nakon isteka jednogodišnje posudbe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je riječ o Voji Ubiparipu, srbijanski napadač je Plave pojačao sredinom prvog dijela sezone i tada je potpisao ugovor do kraja sezone. S obzirom da je s njim na terenu igra Željezničara podignuta na jedan viši nivo, nije čudo što ga na Grbavici žele zadržati u ekipi.

Željezničar će u januarskom prelaznom roku sasvim sigurno angažovati i nekoliko novih pojačanja, a prvi od njih će biti Adi Mehremić koji igra na poziciji lijevog beka. Na Grbavici planiraju dovesti i još jednog golmana, ali ističu da je prioritet zadržati na okupu aktuelni igrački kadar koji je u polusezoni iza nas pokazao kvalitet.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Posjetilac
Ne znam šta raja vide u Voji Ubiparipu? Osim što je borben ništa drugo nije pokazao! Devet utakmica odigrao i dva gola dao. Skromno da skromnije ne može!
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi