Želji bod protiv Zvezde dovoljan za prolazak dalje

Kup prijateljstva

Želji bod protiv Zvezde dovoljan za prolazak dalje

A. Čaušević

Željezničar je u drugom kolu Kupa prijateljstva rezmizirao sa Crvenom zvezdom. Bilo je 0:0. 

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše uzbuđenja, dok je u nastavku meč bio nešto interesantniji.

Beogradski tim je imao nešto više od igre, ali najbolju šansu na utakmici propustili su Plavi.

Igrala se 52. minuta kad je Salanović nanizao nekoliko igrača Zvezde, šutirao precizno po zemlji, a lopta je otišla zamalo pored gola.

U 65. minuti Željezničar je ostao sa igračem manje. Nakon što je odgurnuo Vasiljevića direktan crveni karton je dobio Šovšić.

Ovaj bod je Željezničaru bio dovoljan za prolazak u četvrtfinale kao druga ekipa iz grupe A. Crvena zvezda je završila prva, dok je Maribor ispao.

Crvena zvezda - Željezničar 0:0

Crvena zvezda: Guteša, Rajović,Eleven, Đuričković, Prijović, Petković, Perduv, Maksimović, Vasiljević, Pupović, Lučić. Rezerve: Savić, Kukolj, Stajić, Adžibaba, Milikić, Puletić, Dedijer, Radosavljević.

Željezničar: Muftić, Delić, Beća, 5 Drina, Salanović, Gasal, Karalić, Dervić, 25 Ramić, Šošić, Bajramović. Rezerve: Milićević, Pavlak, Hadžić, Ahmić, Cacan, Aljić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi