Želji rekordno obeštećenje i postotak od narednog transfera

Hadžiahmetović u Konyasporu

Želji rekordno obeštećenje i postotak od narednog transfera

Adnan Beganović

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i veznjak Željezničara, Amir Hadžiahmetović, karijeru će nastaviti u turskom Konyasporu.

Pred sami kraj prelaznog roka u mnogim evropskim ligama kao bomba je u Bosni i Hercegovini odjeknula vijest da veznjak Željezničara i jedan od najtalentovanijih bh. fudbalera pojačati redove petoplasirane turske ekipe Konyaspora, koja je ljetos od Plavih kupila Riada Bajića.

Transfer Hadžiahmetovića u turski klub je gotova stvar i ostalo je samo da klubovi isti ozvaniče, a SportSport.ba je saznao da iz Željezničara nisu planirali u ovom prelaznom roku prodavati svoju nadolazeću zvijezdu. 

Merđutim, u posljednji tren došlo je do promjene, a uprkos nepovoljnoj klauzuli u Hadžiahmetovićevom ugovoru Plavi će dobro profitirati, odnosno ovaj transfer je najveći transfer u historiji višestrukog bosanskohercegovačkog prvaka, odnosno u kasu Željezničara će leći 500.000 eura.

Zanimljivo je to da je, prema našim informacijma, prva ponuda od turskog kluba iznosila 200.000 eura, ali su iz Željezničara dobrim pregovorima uspjeli istu podići za 300.000 eura.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ali, ni to nije sve, odnosno u sklopu ovog transfera biće dogovorena i saradnja Željezničara i turskog kluba, a ekipa s Grbavice će od eventualnog narednom transferu mladog veznjaka imati određeni postotak.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti