Želji samo bod, Zeba razočarao Grbavicu

Slobodi bod na Grbavici

Želji samo bod, Zeba razočarao Grbavicu

Edmir Škorić

Željezničar je na Grbavici protiv Slobode odigrao 1:1, što je svakako kiks za domaće koji žele da osvoje titulu.

Prva (polu)prilika viđena je u 10. minuti susreta. Beganović je ostavio loptu za Bajića koji je šutirao s 20 metara preko gola Tuzlaka.

Iako se 13 smatra nesretnim brojem, za Želju je bio sretan. Zoran Kokot je na dodavanje Riada Bajića preciznim udarcem sa 17 metara matirao Kenana Pirića.

Imao je u 20. minuti Beganović šansu, ali je mladog nogometaša Želje zaustavio Efendić uz pomoć Zrnanovića. Imao je Hasanović stopostotnu šansu u 25. minuti, ali je promašio prazan gol poslije ubačaja Kvesića s lijeve strane.

U 26. minuti 26 baklji je zapaljeno na južnoj tribini Grbavice u čast ubijenog navijača Želje Mirze Raščića, a tada su Manijaci i počeli s navijame, dok su prethodno u tišini pratili meč.

Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao, a Beganović je u finišu bio u dobroj poziciji, ali je Zrnanović u zadnji čas izbacio loptu.

Na početku drugog dijela Sloboda uspijeva da izjednači. Nakon jednog kornera za goste, lopta dolazi do Zajka Zebe, koji udarcem sa 17 metara trese domaću mrežu i šokira Grbavicu gdje je svojevremeno bio miljenik.

Novi problemi za Milomira Odovića i domaće u 55. minuti, jer je Beganović igrao rukom, pa je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Pokušavali su do kraja domaći nogometaši s igračem manje doći do pogotka i eventualne pobjede, no Sloboda se uspješno branila. Odović je u igru uveo Sadikovića i Čolića, ali to nije donijelo prevelike promjene u igri. Najbolju šansu do kraja imao je Sadiković, ali fantastični Pirić izbacio je loptu u korner. Do kraja je ostalo 1:1, što je svakako razočaravajuće za domaće, a veliki rezultat za goste iz Tuzle.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti